Hoe YouTube Gezichten Vervaagt

Hoe YouTube Gezichten Vervaagt
Hoe YouTube Gezichten Vervaagt

Video: Hoe YouTube Gezichten Vervaagt

Video: Hoe YouTube Gezichten Vervaagt
Video: YOUTUBE SEO BASICS: How To Get Your YouTube Videos To Appear In A YouTube Search | THECONTENTBUG 2024, Mei
Anonim

In de zomer van 2012 hebben gebruikers van YouTube-videohosting een extra optie om geüploade video's te bewerken. Met de nieuwe servicetool kunt u de gezichten van mensen in het frame vervagen. De toegevoegde optie heeft geen instellingen en het resultaat van zijn werk hangt af van de hoek waaronder het gezicht is gemaakt, de kwaliteit van de video en de mate van verlichting van het frame.

Hoe YouTube gezichten vervaagt
Hoe YouTube gezichten vervaagt

Een analoog van het algoritme waarmee de video-editor van YouTube automatisch een gezicht in een afbeelding kan herkennen en het onder een wazig gebied kan verbergen, heeft zichzelf al bewezen in de "Street View"-service van Google, waar het wordt gebruikt om identificatie van kentekenplaten en de gezichten te voorkomen van voorbijgangers in beeld. De nieuwe YouTube-editor analyseert de geüploade video, herkent gezichten erin, volgt hun positie en verbergt de gedetecteerde delen van de video, waardoor onscherpte, pixelvorming en ruis worden toegevoegd. De officiële YouTube-blog merkt op dat sommige frames kunnen worden vermeden vanwege een slechte videokwaliteit, weinig licht of eigenaardigheden van de opnamehoek.

Testen van de nieuwe optie, waarvan de resultaten werden gepubliceerd op de website arstechnica.com, toonden aan dat zelfs in omstandigheden met onvoldoende verlichting en instabiliteit van de video, de nieuwe tool zijn taak aankan. Als de camera tijdens het fotograferen echter niet op een statief was bevestigd, waardoor het beeld wankelde, bedekt het onscherpe gebied niet alleen het gezicht, maar ook een deel van de figuur. Met een groot aantal gezichten in het frame van zo'n video kan een vrij groot beeldgebied vervaagd worden. Het hulpmiddel werkt niet als beide ogen niet zichtbaar zijn op het gezicht. Volgens YouTube-woordvoerder Jessica Mason is het verwijderen van de onscherpte die door de nieuwe optie ontstaat niet onmogelijk, maar wel een hele uitdaging.

Een optie waarbij een YouTube-gebruiker gezichten kan verbergen in een clip die is geüpload naar een videohostingservice, is beschikbaar onder de geavanceerde bewerkingsfuncties. Het is voldoende om naar de opnames te gaan in de modus "Videobeheer", de optie "Video verbeteren" in de lijst rechts van de geselecteerde video te gebruiken en het algoritme voor het volgen van gezichten te starten door op de knop "Toepassen" in de lijst "Extra functies".

Aanbevolen: