Hoe De Elektrolyt In De Batterij Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Elektrolyt In De Batterij Te Vervangen?
Hoe De Elektrolyt In De Batterij Te Vervangen?

Video: Hoe De Elektrolyt In De Batterij Te Vervangen?

Video: Hoe De Elektrolyt In De Batterij Te Vervangen?
Video: Замена электролита в аккумуляторе ( Replacement battery electrolyte ) 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat de batterij, zeker in de winter, merkbaar aan capaciteit verliest en de autoliefhebber meteen naar de winkel rent voor een nieuwe. Is het noodzakelijk? Als de batterij meer dan 5 jaar oud is, zijn de platen er natuurlijk al in begonnen af te brokkelen en is er geen manier om zelf iets te repareren. En als de batterij nog maar een jaar oud is, is het zinvol om te proberen deze te herstellen. De eenvoudigste manier is om de elektrolytdichtheid op het gewenste niveau te brengen door op te laden. Maar als dit niet helpt, dan is er een andere manier - een volledige verandering van de elektrolyt.

Autobatterij
Autobatterij

instructies:

Stap 1

In dit geval verschillen de meningen van experts - sommigen herkennen deze methode niet en beweren dat deze optie helemaal niet of niet lang zal helpen. Anderen beweren dat zo'n batterij het nog een jaar of twee rustig zal volhouden. Als u toch zelf wilt controleren hoe effectief dit is, moet u het proberen.

Stap 2

Het is noodzakelijk om de elektrolyt in alle banken tegelijk te vervangen. Tijdens dit proces is het noodzakelijk om alle elektrolyt volledig uit de batterij te verwijderen en deze met gedestilleerd water te spoelen.

Stap 3

De elektrolyt moet via de onderkant van de batterij worden afgevoerd en mag in geen geval worden omgedraaid. Om dit te doen, boort u voorzichtig gaten met een boor van 3-3,5 mm en laat u het elektrolyt in glazen flessen lopen. Qua volume zal het hele afgetapte elektrolyt ongeveer twee liter in beslag nemen. Nadat de flessen zijn bezonken, zult u merken dat er niet veel bezinksel is.

Stap 4

Soldeer vervolgens de gaten die je hebt geboord. Neem hiervoor plastic uit een andere oude batterij (bij voorkeur een kurk). U kunt ook ander zuurbestendig plastic gebruiken, nadat u eerder de reactie op de elektrolyt hebt gecontroleerd.

Stap 5

Nadat alle gaten zijn afgedicht, koop je een elektrolyt in de winkel (oplossing met een dichtheid van 1,27-1,28 kg / cm?). Vul de batterij met verse elektrolyt; een volledig lege batterij bevat ongeveer drie liter elektrolyt.

Stap 6

Wacht na het vullen met elektrolyt ongeveer 2-5 uur, afhankelijk van de capaciteit van de batterij, totdat de reactie volledig is voltooid en de dichtheid van de vloeistof is gestabiliseerd. Houd ook rekening met de temperatuur bij het meten van de dichtheid.

Stap 7

Zet de accu aan het opladen met een stroomsterkte van 2 A, en gebruik de accu dan totdat deze kapot gaat.

Stap 8

Deze methode is voor bijna iedereen beschikbaar, maar verwacht geen lange batterijduur na zo'n "reanimatie". Nadat de elektrolyt is afgetapt, zijn de platen volledig blootgesteld en wanneer ze in contact komen met zuurstof, beginnen de platen te corroderen. Diepe ontlading van een dergelijke batterij leidt tot onomkeerbare sulfatering.

Het herstel van de batterij door het vervangen van de elektrolyt is dus mogelijk, maar het zal een kortetermijneffect hebben!

Aanbevolen: