Hoe Kies Je Een Projectiescherm

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Projectiescherm
Hoe Kies Je Een Projectiescherm

Video: Hoe Kies Je Een Projectiescherm

Video: Hoe Kies Je Een Projectiescherm
Video: Choosing A Projector Screen - Everything You Need To Know 2024, Mei
Anonim

Een multimediaprojector is nutteloos zonder een oppervlak om op te projecteren. Als zodanig kunt u een in de fabriek gemaakt scherm, een zelfgemaakt ontwerp en zelfs een gewone muur gebruiken.

Hoe kies je een projectiescherm
Hoe kies je een projectiescherm

instructies:

Stap 1

Gebruik een muur (altijd geschilderd in een lichte tint en zonder patroon) als scherm voor een multimediaprojector alleen als er geen hogere eisen worden gesteld aan de kwaliteit van de kleurweergave. De tint van de muurkleur kan het geprojecteerde beeld een passende kleuring geven - het kan licht geelachtig, groenachtig, enz. En als je graag liggend films en tv kijkt, is het plafond ook een goed scherm.

Stap 2

Een zelfgemaakt scherm is handig bij het gebruik van een projector thuis - in bijna alle appartementen zijn de muren bedekt met patroonbehang en daarom niet geschikt om als scherm te gebruiken. U hebt een multiplexplaat van de gewenste grootte nodig en de beeldverhouding moet 4: 3 zijn. Verf het met witte verf op waterbasis of bedek het met een doek. Ook thuis kunt u fabrieksschermen gebruiken die zijn ontworpen voor overheadprojectoren - ze zijn te koop op online veilingen.

Stap 3

In een kantoor of klaslokaal is een professioneel scherm wenselijk. Het is groot van formaat en heeft de beste lichtprestaties. Dergelijke schermen zijn onderverdeeld in uniform verstrooiend (wit) en directioneel (zilver). Deze laatste zorgen onder dezelfde omstandigheden voor een hogere helderheid, maar ten koste van een aanzienlijk kleinere kijkhoek.

Stap 4

Schermen voor doorzichtprojectie kunnen worden onderscheiden in een speciale klasse. Gebruik ze alleen als de projector dit ondersteunt. Als u wilt, kunt u een dergelijke functie echter toevoegen aan elke projector met behulp van een spiegel. Deze schermen zijn onderverdeeld in twee klassen: mat en doorschijnend. De laatste verschillen doordat ze je in staat stellen de objecten erachter te zien. Ze kunnen in etalages worden geïnstalleerd - dan kunnen voorbijgangers zien wat er achter de etalage gebeurt tegen de achtergrond van reclamescreensavers, alsof ze in de lucht hangen.

Aanbevolen: