Hoe Kies Je Een Draagbare Radiobandrecorder?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Draagbare Radiobandrecorder?
Hoe Kies Je Een Draagbare Radiobandrecorder?

Video: Hoe Kies Je Een Draagbare Radiobandrecorder?

Video: Hoe Kies Je Een Draagbare Radiobandrecorder?
Video: HRR: Roland FP-10 BK 2024, April
Anonim

Een radiobandrecorder is een soort huishoudelijk apparaat dat een bandrecorder en een radio combineert. De radiobandrecorders verschillen van omvangrijke muziekcentra in hun compacte formaat en van moderne spelers - in aanwezigheid van ingebouwde luidsprekers.

Hoe kies je een draagbare radiobandrecorder?
Hoe kies je een draagbare radiobandrecorder?

De meeste radiobandrecorders lijken erg op elkaar, maar één parameter is gemakkelijk op te merken: het aantal luidsprekers. Het type weergave hangt ervan af - mono of stereo. Het eerste type is inferieur aan het tweede in geluidskwaliteit. Meestal zijn er twee luidsprekers, maar op de eenvoudigste en goedkoopste modellen is er misschien maar één.

Radio

De mogelijkheid om het signaal van radiostations te ontvangen en weer te geven is het belangrijkste kenmerk dat de radiobandrecorder onderscheidt van een conventionele bandrecorder. Met modellen met een uitgebreid bereik kunt u alle mogelijke frequenties oppikken, zoals VHF of FM, en direct overschakelen naar de gewenste frequentie. Om het gewenste radiostation te zoeken, is de radiobandrecorder uitgerust met een tuner, die digitaal of handmatig kan zijn. De tuner van het eerste type heeft een aantal voordelen ten opzichte van de verouderde tweede. Het zoekt automatisch naar radiostations en kiest de helderste signalen zonder interferentie. Bovendien kunt u met de digitale tuner de gewenste frequenties in het geheugen opslaan, die u later kunt inschakelen zonder opnieuw te zoeken. De hoeveelheid van dergelijk geheugen verschilt afhankelijk van het model. Let er bij het kiezen van een radio op, als de functie van het opslaan van radiostations belangrijk voor je is.

Dankzij de ondersteuning van de radio voor het RDS-systeem kunt u niet alleen radio-uitzendingen ontvangen, maar ook aanvullende informatie - op het display kan de naam van de zender of een typisch muziekgenre ervoor worden weergegeven.

Stroom

De compactheid van draagbare radiobandrecorders is een van de belangrijkste kenmerken ervan, daarom kan dergelijke apparatuur niet bogen op een hoog vermogen. Maar zelfs met een indicator van 10-20 W voor elk van de twee luidsprekers, kan het geluid van voldoende kwaliteit zijn, zonder noemenswaardige interferentie, zelfs bij hoge volumes. Toch hebben radiobandrecorders met een dergelijk vermogen een hoge prijs, daarom kun je met een beperkt budget kiezen voor 5-6 watt.

De meeste radiobandrecorders kunnen niet goed overweg met lage frequenties - het is allemaal te wijten aan het kleine formaat van de luidsprekers. Daarom is het voor muziekliefhebbers met een overvloed aan bas belangrijk om te letten op de aanwezigheid van een speciaal basversterkingssysteem.

Audiodragers

Moderne radiobandrecorders kunnen niet alleen geluid van audiocassettes afspelen, maar ook van laserdiscs. Desalniettemin hebben niet alle modellen de mogelijkheid om MP3-bestanden te lezen - goedkope worden vaak beperkt door de mogelijkheid om standaard muziekschijven te lezen waarop een klein aantal nummers is opgenomen. Hoe meer formaten de radio kan herkennen, hoe minder geluidsdragers je mee hoeft te nemen.

Aanbevolen: