Android N 7.0: Een Overzicht Van De Nieuwe Versie Van Het Besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Android N 7.0: Een Overzicht Van De Nieuwe Versie Van Het Besturingssysteem
Android N 7.0: Een Overzicht Van De Nieuwe Versie Van Het Besturingssysteem

Video: Android N 7.0: Een Overzicht Van De Nieuwe Versie Van Het Besturingssysteem

Video: Android N 7.0: Een Overzicht Van De Nieuwe Versie Van Het Besturingssysteem
Video: Android 7.0 Nougat - What's New? | Full Review 2024, Mei
Anonim

De presentatie van de bètaversie van het bijgewerkte Android-besturingssysteem vond plaats en sommige gebruikers hebben het systeem al op hun smartphones kunnen testen. De volledige naam van het platform wordt nog geheim gehouden. Wel is er een overzicht beschikbaar van de nieuwe features van Android N 7.0 en hun vergelijking met iOS.

android n 7.0
android n 7.0

Google heeft geavanceerde gebruikers en ontwikkelaars een testversie van het Android N 7.0-besturingssysteem gepresenteerd, die merkbaar verschilt van versie 6.0 en nu al kan concurreren met het nieuwste iOS. In totaal zijn er vier hoofdfuncties te onderscheiden, die meer te maken hebben met de performance en optimalisatie van het nieuwe OS.

Dubbele vensterweergave van applicaties

Android N 7.0-gebruikers kunnen parallel werken met 2 geopende programma's en deze naar eigen goeddunken op het scherm plaatsen. In dit geval is de modus voor het aanpassen van de hoogte en breedte van vensters beschikbaar, het is mogelijk om bestanden en informatie van het ene venster naar het andere te slepen. Het is niet nodig om tussen applicaties te schakelen en u kunt ze op elk moment vervangen. Dit is erg handig wanneer u informatie van een browserpagina wilt weergeven of opslaan door notities in de onderste of bovenste helft van het scherm te openen. In iOS 9 is deze functie wel aanwezig, maar niet voor alle Apple producten. Voor Android TV werkt de modus met twee vensters als een beeld-in-beeld, wanneer een klein extra venster met de vereiste applicatie op het hoofdscherm wordt weergegeven met een video of game.

Android nr
Android nr

Verbeterd meldingsgordijn

Als je van boven naar beneden tikt, verschijnt er een strook met pictogrammen en een lint met meldingen op het scherm. Een korte druk op een interface-pictogram toont meer volledige informatie erover, en een lange druk stuurt de gebruiker naar zijn instellingen. Het paneel met pictogrammen kan voor uzelf worden aangepast door meer relevante telefoonfuncties te kiezen. Deze functie is nog niet geïmplementeerd op andere platforms en verschijnt mogelijk alleen in iOS 10.

Bijgewerkt meldingssysteem

Naast nieuwe thema's is de algehele informativiteit van messengers en sociale netwerken op het vergrendelscherm en in het meldingsgordijn toegenomen. Gebruikers kunnen avatars voor berichten zien en sneller reageren op contacten. U kunt ook niet alleen de melding vegen, maar ook het belang ervan aanpassen met behulp van het tandwiel wanneer u naar rechts schuift. Soortgelijke meldingen worden gegroepeerd, waarbij berichten van verschillende clients (mail, whatsapp, Facebook en anderen) in één blok worden gecombineerd. Met de knoppen onder het bericht kun je direct reageren, een contact verbergen of archiveren zonder het notificatiegordijn te verlaten. Deze functie is beschikbaar in de iPhone sinds de achtste versie van iOS.

Android nr
Android nr

Intelligent instellingenscherm

Wanneer u het menu opent, is er geen algemene lijst met instellingen beschikbaar, maar meer relevante items en informatie over het apparaat. Een volledige lijst met instellingen kan worden opgeroepen vanaf de linkerrand van het scherm. Er is nu een instelling voor het opslaan van verkeer voor bepaalde toepassingen en een functie van de nachtmodus met de mogelijkheid om deze automatisch op een bepaald tijdstip in te schakelen.

Andere updates zijn onder meer het verschijnen van een energiebesparende knop tijdens het werken in een browser. De ontwikkelaars hebben ook het Doze-systeem verbeterd. Nu wordt het onmiddellijk ingeschakeld nadat de telefoon in de slaapstand is gegaan, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd en de toegang van het apparaat tot internet wordt beperkt.

Android nr
Android nr

Een zeer nuttige toevoeging is de aanwezigheid van een noodknop op het vergrendelscherm van de telefoon. Door erop te klikken, ziet u de naam van de eigenaar van de telefoon, zijn bloedgroep, verschillende medische contra-indicaties en andere informatie die een persoon in dringende situaties kan helpen. Om snel te schakelen tussen de twee applicaties in Android N, dubbelklik je op de knop met een vierkantje in de rechterbenedenhoek van de telefoon. Deze functie lijkt volledig op de sneltoets Alt + Tab in Windows.

Over het algemeen is de snelheid van het laden van applicaties en het inschakelen van de camera hoger dan in versie 6.0. Wat de belangrijkste indicatoren betreft, is de bètaversie van Android 7.0 echter nog steeds slechter in prestaties dan iOS 9.3. Gehoopt wordt dat tegen de datum van de officiële release, die is gepland voor de herfst van 2016, de ontwikkelaars van Android N in staat zullen zijn om alle elementen van het systeem te optimaliseren.

Als u geen ontwikkelaar bent, moet u de bètaversie niet op een werkende smartphone installeren. Naast veel updates kunnen gebruikers verschillende systeemfouten tegenkomen die nog moeten worden verholpen tijdens het finaliseren van het nieuwe besturingssysteem.

Aanbevolen: