Hoe Maak Je Zonnecellen?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Zonnecellen?
Hoe Maak Je Zonnecellen?

Video: Hoe Maak Je Zonnecellen?

Video: Hoe Maak Je Zonnecellen?
Video: Hoe worden zonnepanelen gemaakt? | Doen Ze Dat Zo? | Het Klokhuis 2024, Mei
Anonim

Een zonnecel is een apparaat dat energie van de zon omzet in elektriciteit. Zonnepanelen die in winkels worden gekocht, vereisen een speciale reiniging en veel geld.

Hoe maak je zonnecellen?
Hoe maak je zonnecellen?

Noodzakelijk

koperen plaat, twee klemmen, gevoelige microampèremeter, elektrisch fornuis, afgesneden plastic fles, twee eetlepels zout, gewoon water, boor, plaatwerk

instructies:

Stap 1

Snijd een stuk koper af zodat het ongeveer zo groot is als een elektrisch fornuis. Was je handen om vettige vlekken op de stof te voorkomen. Was de koperen plaat met afwasmiddel om verschillende vlekken te verwijderen. Gebruik een schuurborstel of schuurpapier om de koperoxidelaag te verwijderen. Leg een schone koperen plaat op een kookplaat en zet deze op volle toeren aan.

Stap 2

Als het koper begint op te warmen, zie je roodoranje vlekken op het oppervlak. Als het nog heter wordt, worden de vlekken zwart. Alle kleuren zullen verdwijnen als de spiraal rood wordt. En als de brander begint te gloeien, wordt een koperen plaat bedekt met zwart koperoxide. Laat het een half uur koken om de zwarte coating in te dikken. Het is belangrijk om dit te doen, omdat de dikke laag gemakkelijk loslaat, terwijl de dunne laag aan het koper blijft plakken.

Stap 3

Zet na een half uur de brander uit, laat heet koper erop zodat het langzaam afkoelt. Koel het koper niet te snel af, anders blijft er een zwarte oxidefilm op het koper plakken. Koper krimpt door afkoeling. En er gaat ook koperoxide doorheen. Maar ze krimpen met verschillende snelheden, waardoor het zwarte koperoxide afbladdert. Na een tijdje beginnen er grote stukken af te vallen. Na ongeveer twintig minuten is het koper afgekoeld tot kamertemperatuur en is het grootste deel van de zwarte oxidefilm verdwenen.

Stap 4

Reinig het koper met uw handen onder stromend water. Met deze procedure worden de meeste kleine stukjes verwijderd. Verwijder geen hardnekkige vlekken. Buig de plaat niet, anders beschadig je het dunne laagje koperoxide dat je nodig hebt.

Stap 5

Snijd de tweede koperplaat even groot als de eerste (verwarmd). Buig beide delen heel voorzichtig, in deze positie moeten ze in de plastic fles gaan zonder elkaar aan te raken.

Stap 6

Bevestig de klemmen aan beide platen. Verbind met de plus de draad van puur koper en met de min - de draad van de plaat met oxide. Meng twee eetlepels zout met een beetje heet kraanwater. Giet het resulterende mengsel in een fles. De batterij is klaar!

Aanbevolen: