Hoe Websites Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Websites Te Maken
Hoe Websites Te Maken

Video: Hoe Websites Te Maken

Video: Hoe Websites Te Maken
Video: How To Build A Website in 2022 ~ A Free Website Tutorial For Beginners 2024, Mei
Anonim

Elke dag zoeken miljoenen gebruikers naar deze vraag. Iemand wil leren sites te bouwen met het oog op latere inkomsten, iemand raakt geïnteresseerd in hoe alles hier werkt als gevolg van het lopen op internet, en iemand wil gewoon in de mode lijken door zijn eigen website te maken en dit aan te geven op de sociale netwerk pagina.

Hoe websites te maken
Hoe websites te maken

Hoe maak je een website?

Tegenwoordig zijn er diensten die hun hulp bieden bij het maken van shareware-sites. Ze bieden kant-en-klare platforms voor sites die helemaal gratis te gebruiken zijn, maar met een aantal beperkingen op de hoeveelheid inhoud, plaatsing van links en de structuur van de site. Deze extra functies kunnen echter tegen een vergoeding worden gekocht. Deze methode kan worden gebruikt door beginners die hun eigen website willen maken voor hun eigen entertainment. Bovendien biedt de service veel opties voor toekomstige sites die verschillend van structuur zijn, die zijn onderverdeeld in categorieën, bijvoorbeeld sport, financiën, geneeskunde, enz. Je hoeft het niet eens te registreren en een domein te kopen - alles is gratis. Waarheid in alle hoeken van de nieuwe creatie zal reclameboodschappen flikkeren.

Voor serieuzere doeleinden, zoals de locatie van een organisatie, is een meer solide aanpak nodig. Hiervoor kun je natuurlijk terecht bij een programmeur, maar na wat trucjes geleerd te hebben, kun je zelf een site maken.

Wat u moet weten voor zelfbouw

HTML is de taal waarin de meeste websites zijn geschreven. Weten het is gewoon noodzakelijk voor elke webmaster. Een taal bestaat uit een specifieke set elementen die tags worden genoemd en is gemakkelijk te leren. Met behulp van HTML wordt de lay-out van de site zelf gemaakt, d.w.z. zijn structuur.

Kennis van de CSS-taal vereenvoudigt het werk aan het website-ontwerp aanzienlijk en bespaart veel tijd in vergelijking met het maken van HTML. En sommige ontwerpoplossingen kunnen alleen in deze taal worden geïmplementeerd.

Om de site niet alleen een mooi plaatje te laten zijn, maar ook om dynamiek te verwerven, is het noodzakelijk om de JavaScript-taal te gebruiken, waarmee u verschillende scripts kunt schrijven, bijvoorbeeld verschillende gebruikersacties afhandelen, vervolgkeuzemenu's maken en vele andere Interessante dingen.

PHP is de meest populaire programmeertaal voor webservers en kan de volgende doelen bereiken:

- de mogelijkheid om een gebruiker op de site te registreren en te autoriseren;

- de mogelijkheid om een zoekopdracht op de site uit te voeren;

- de mogelijkheid om het formulier te verwerken;

- het kunnen werken met de database;

- de mogelijkheid om e-mail te verzenden.

MySQL is software waar de meeste programmeertalen mee kunnen werken. Hiermee kunt u werken met databases.

Om je eigen website te maken is het bestuderen van deze talen meer dan voldoende. Je kunt zelfs alleen HTML gebruiken, maar de site zal ongetwijfeld op veel manieren verliezen van zijn tegenhangers.

Hoe de site beschikbaar te maken voor andere gebruikers

De site is klaar, het enige dat overblijft is om hem op internet te plaatsen. Eerst moet je een hosting en domein kiezen, uiteraard contact opnemen met de aanbieders van deze diensten. Ze zijn hier te vinden - op internet. Hosting is de thuisbasis van de site en biedt de nodige ruimte om deze online op te slaan, en het domein is verantwoordelijk voor het online adres.

Uiteraard is het noodzakelijk om voor deze diensten een tarief te kiezen op basis van het tijdstip van plaatsing op de site en de hoeveelheid geplaatste informatie. Alle aan de site gerelateerde bestanden worden immers niet op de thuiscomputer opgeslagen, maar op de server van de provider. Enige tijd nadat je voor de diensten van de provider hebt betaald, kun je links naar je site naar vrienden sturen.

Aanbevolen: