Hoe Maak Je Een Versterker Met Je Eigen Handen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Versterker Met Je Eigen Handen
Hoe Maak Je Een Versterker Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Versterker Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Versterker Met Je Eigen Handen
Video: Philips VersterkerFA154 Reparatie 2024, April
Anonim

Als je tot de categorie mensen behoort voor wie de geluidskwaliteit van fundamenteel belang is, dan zal je dit ambacht leuk vinden. Er is een reële kans om een hoogwaardige geluidsversterker te assembleren uit goedkope reserveonderdelen die zijn gekocht op de dichtstbijzijnde radiomarkt of in een elektronicawinkel. Natuurlijk heb je een bepaalde kennis nodig, anders wordt het moeilijk voor je om zelfs volgens de duidelijkste instructies een versterker te maken.

Hoe maak je een versterker met je eigen handen
Hoe maak je een versterker met je eigen handen

Het is nodig

  • - één digitale ontvanger;
  • - één operationele versterker;
  • - microcircuitstabilisator;
  • -DAC;
  • - één filter (actief type);
  • - behuizing voor de versterker;
  • - printplaat;
  • - soldeerbout;
  • - hars;
  • - blik.

instructies:

Stap 1

Dus om een versterker voor de SAB te maken, heb je de volgende gegevens nodig:

- één digitale ontvanger;

- één operationele versterker;

- microcircuitstabilisator;

-DAC;

- één filter (actief type);

- behuizing voor de versterker;

- printplaat;

- soldeerbout;

- hars;

- blik.

Stap 2

Als je je afvraagt hoe je thuis een versterker in elkaar zet, dan is dit artikel iets voor jou. Om aan de slag te gaan, moet je natuurlijk op zijn minst een beetje basiskennis hebben van natuurkunde en elektronica. Zonder dit is het onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om een werkend ding te creëren. En het zal vrij moeilijk zijn om het schema te begrijpen. En het diagram is het belangrijkste "detail" van het toekomstige product. Het is tenslotte door erop te vertrouwen dat u uw geluidsversterker maakt.

Stap 3

Dus, voordat u aan het werk gaat, moet u eerst beslissen over het schema. Het vinden van degene die je nodig hebt is niet moeilijk. Op gespecialiseerde internetsites kunt u veel interessante schema's vinden. Duik door de sites en kies degene die het beste bij u past. In het begin is het het beste om de eenvoudigste modellen te kiezen waarmee u gemakkelijk kunt werken.

Stap 4

Wanneer u het diagram kiest, installeert u de elementen. Hiervoor heb je draden en een soldeerbout nodig.

Stap 5

Het is niet moeilijk om een versterker correct in elkaar te zetten als je een idee hebt van de te verrichten werkzaamheden. Het begin is de voorbereiding van de printplaat. Het is erop met behulp van een steekvlam dat de onderdelen worden bevestigd. Neem het diagram in acht, installeer het element, let op de polariteit en de regels voor een correcte installatie. Microschakelingen zijn een delicate en grillige aangelegenheid. Het verdraagt geen haast. Wees voorzichtig en attent. Gapend, je kunt door het circuit branden, wat onvermijdelijk de hele voorbereidende fase van het werk zal beschadigen.

Stap 6

Vervolgens wordt het bord in de koffer geplaatst en vastgezet. Om het te testen, is het de moeite waard om goede luidsprekers aan te sluiten. Verhoog geleidelijk het geluid en controleer alle mogelijkheden van het ontvangen apparaat. Een SAB of luidsprekers van lage kwaliteit kunnen uw geluidservaring vervormen, dus controleer de kwaliteitsapparatuur. Bovendien is het de moeite waard eraan te denken dat sommige passieve SAB's een nadelig effect kunnen hebben op versterkers.

Stap 7

Plan alles goed, zoek de details, maak een werkplan en alles komt goed. Het belangrijkste is om niet te haasten en de vergadering als een avontuur te behandelen.

Stap 8

Je kunt ook proberen een versterker te maken die met succes kan worden gebruikt om een draagbare luidspreker voor een smartphone of tablet te maken. Om het te maken, bereidt u de nodige details voor:

- kroon voor 9 volt;

- 3,5 mm mini-jack;

- microschakeling LM386;

- schakelaar;

- connector voor de kroon;

- luidspreker 0,5-1 W en weerstand 8 Ohm;

- 10 ohm weerstand;

- 10 volt condensator

Beeld
Beeld

Stap 9

Bereid het circuit van de toekomstige versterker voor om de versterker te monteren. Bewaar en print dit diagram, of zet het op papier. Dus als het diagram voor uw ogen staat, is het veel handiger voor u om te werken.

Stap 10

Denk goed na over het diagram. Zelfs met het blote oog is te zien dat de microschakeling die in het werk wordt gebruikt, aan elke kant vier poten heeft. Een totaal van acht benen worden verkregen. Om de microschakeling niet te verwarren en niet ondersteboven te houden, waardoor fouten bij het solderen worden gemaakt, moet u het onderdeel zorgvuldig overwegen. Voor gebruiksgemak wordt er een klein merkteken op aangebracht dat lijkt op een halve cirkel. Vouw de microschakeling uit zodat deze markering bovenaan staat.

Beeld
Beeld

Stap 11

Begin nu met solderen. Eerst moet je de eerste draad solderen, die naar de schakelaar en het positieve contact van de kroon gaat. Soldeer deze bedrading aan de zesde poot van de microschakeling. Ze is de tweede van beneden aan de rechterkant.

Stap 12

Soldeer het andere uiteinde van de draad aan de schakelaar. Ga na het solderen van de eerste draad door naar de volgende stap. Nu heb je het tweede contact van de schakelaar nodig, die momenteel vrij is. Soldeer de positieve draad die van de connector van de kroon naar de schakelaar komt. Op dit eerste kan deze creatie van een zelfgemaakte versterker als voltooid worden beschouwd.

Stap 13

Daarna moet je naar de volgende poot van de microschakeling gaan - de vijfde op een rij (in het diagram wordt dit aangegeven door het cijfer 5), deze bevindt zich onder de zesde poot, waaraan de draad al was gesoldeerd aan de eerste fase. Soldeer de positieve pool van de condensator aan het vijfde been.

Stap 14

Soldeer de resterende negatieve pool van de condensator aan de positieve pool van de luidspreker. Dit kan direct. Maar het beste van alles is om de luidspreker en de condensator te beschermen tegen beschadiging door ze aan te sluiten met een extra draad, die u zult gebruiken om het condensatorcontact te verlengen. Soldeer vervolgens de negatieve pool van de condensator aan de positieve pool van de luidspreker.

Stap 15

Verbind daarna het negatieve contact van de luidspreker met de tweede en vierde poot van de microschakeling. In het diagram zijn dit de onderste en tweede van de bovenste poten aan de linkerkant van de microschakeling. Soldeer een draad aan de negatieve pool van de luidspreker. Verbind vervolgens deze draad met het vierde been van de microschakeling.

Stap 16

Gebruik een jumper om de vierde en tweede poot van de microschakeling te verbinden. Neem hiervoor een korte post. Soldeer het aan het vierde been van de microschakeling (er is al een draad aan bevestigd) en sluit het andere uiteinde van deze draad aan op het tweede been van de microschakeling.

Stap 17

Aan de derde poot van de microschakeling, die zich tussen de twee vorige bevindt waarmee je al hebt gewerkt, moet je een weerstand solderen.

Stap 18

Bevestig de draden aan het tweede been van de weerstand, die het positieve contact op de mini-jet zal verbinden. De mini-jet heeft twee contacten - het rechter- en linkerkanaal. Verbind ze met elkaar en soldeer de draad die van de weerstand naar de pinnen gaat.

Stap 19

Soldeer het min-contact van de mini-jet (de zogenaamde massa) aan het min-contact van de speaker. Nu is er alleen een min van de kroonconnector met een min van de luidspreker.

Stap 20

Na het voltooien van deze eenvoudige manipulaties, heb je een eenvoudige, maar behoorlijk effectieve versterker gemaakt die kan worden gebruikt voor een tablet- of smartphoneluidspreker.

21

Je kunt het geluid 2-3 keer verhogen door een eenvoudig mechanisme te maken dat bestaat uit een KT315G-transistor, een weerstand van 5,1 kiloohm. Verbind de details en gebruik. Deze versterker werkt goed met een oplader voor Nokia, met een spanning van 5,3 volt.

Aanbevolen: