Een Elektrisch Scheerapparaat Demonteren?

Inhoudsopgave:

Een Elektrisch Scheerapparaat Demonteren?
Een Elektrisch Scheerapparaat Demonteren?
Anonim

Voor het uitvoeren van klein preventief onderhoud aan een elektrisch scheerapparaat moet het gedemonteerd worden. Demontage kan gedeeltelijk of volledig zijn. De procedure voor het verwijderen van onderdelen van het scheerapparaat kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de fabrikant en het specifieke model van het apparaat. Het is in ieder geval niet aan te raden om het apparaat volledig uit elkaar te halen, als de garantietermijn voor het scheerapparaat nog niet is verstreken.

Een elektrisch scheerapparaat demonteren?
Een elektrisch scheerapparaat demonteren?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - mes.

instructies:

Stap 1

Om het geborstelde scheerapparaat te verwijderen, verwijdert u de beschermkap en de meseenheid. Maak het deksel (haarvanger) los. Knijp de mesblokhouders uit en verwijder de scheermesjes.

Stap 2

Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder een van de helften van de behuizing. Schuif het scheerapparaat langs het snoer in de richting van de stekker. Verwijder nu de schroeven waarmee het patchsnoer is bevestigd. Soldeer het snoer los als reparatie nodig is. Als het doel van demontage is om een elektromotor te repareren, koppel deze dan los door de bevestigingen los te draaien, verwijder de ringen en rubberen pakkingen.

Stap 3

Om de body van het scheerapparaat te vervangen, demonteer je het apparaat, draai je de schroef los waarmee de bodyhelften zijn bevestigd en schuif je de beugel. Koppel de afscherming los van de stator, verplaats de afscherming en de lak opzij. Verwijder het snoer. Rijg na reparatie het snoer door het gat in de nieuwe behuizing en soldeer het volgens het bedradingsschema.

Stap 4

Soms wordt demontage uitgevoerd om de riem te vervangen. In dit geval moet u, naast de algemene demontage, de twee stelschroeven losdraaien waarmee de aandrijving is bevestigd en de borgmoeren verwijderen. Plaats een nieuwe riem op het excentriek en zet het mechanisme vervolgens neer totdat het stopt.

Stap 5

Wanneer u de borstels vervangt aan het einde van de standaarddemontage, draait u de schroeven waarmee de borstelhouder vastzit los en verwijdert u ze. Koppel de veer en borstel los van de borstelhouder.

Stap 6

Wanneer u het scheerapparaat met ingebouwde elektromagnetische vibrator verwijdert, verwijdert u eerst de beschermkap. Druk de houder eruit en haal het messenblok eruit. Draai de schroeven los en verwijder het deksel van de instrumentbehuizing. Verwijder het aansluitblok, de netschakelaar en de spanningsschakelaar uit de groeven in de behuizing. Verwijder de dop, ringen, brug en ankerveren van de vibrator. Ontkoppel de stator met veldspoelen.

Stap 7

In de regel wordt het scheerapparaat gedemonteerd voor preventief onderhoud of vervanging van defecte onderdelen. Probeer ervoor te zorgen dat, tenzij absoluut noodzakelijk, geen onderdelen worden gedemonteerd die geen onderhoud of reparatie nodig hebben. Nadat de demontage van het apparaat is voltooid, zet u het in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Besteed bijzondere aandacht aan de betrouwbaarheid van de bevestiging van de onderdelen.

Aanbevolen: