Hoe Een Elektrisch Fornuis Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Elektrisch Fornuis Aan Te Sluiten?
Hoe Een Elektrisch Fornuis Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Elektrisch Fornuis Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Elektrisch Fornuis Aan Te Sluiten?
Video: Hallo Roger- Kookplaat aansluiten 2024, Mei
Anonim

Om de elektrische kachel goed aan te sluiten, moeten de veiligheidsregels en de normen voor de technische werking van de woningvoorraad worden gevolgd. Als u zich niet aan deze normen houdt, kan de fabrikant uw garantie ongeldig maken. Een verkeerde aansluiting van de elektrische kachel dreigt in het beste geval met kortsluiting van de elektrische bedrading, in het slechtste geval met brand.

Hoe een elektrisch fornuis aan te sluiten?
Hoe een elektrisch fornuis aan te sluiten?

Het is nodig

  • - instructies voor de elektrische kachel;
  • - elektrisch fornuis;
  • - koperen drieaderige draad;
  • - tester;
  • - stopcontact;
  • - paneelmachine;
  • - schroevendraaier;
  • - tang.

instructies:

Stap 1

Lees eerst de instructies - om de juiste installatielocatie te kiezen en te bepalen hoeveel draad u nodig heeft en welke sectie. Verwijder vervolgens het bord uit het verpakkingsmateriaal en inspecteer op schade of schilfers. De esthetische uitstraling van de plaat is immers ook een belangrijk onderdeel van ons leven.

Stap 2

De oude kachel moet worden verwijderd om de plaats voor te bereiden voor de installatie van de nieuwe. Controleer eerst het appartementspaneel op verbinding. De invoerkabel naar het appartement moet van koper zijn en de doorsnede ervan moet minimaal 6 mm² zijn, de invoermachine moet 40-50A zijn. De draad naar het elektrische fornuis moet gescheiden zijn - er kunnen geen andere apparaten op worden aangesloten !!! Er moeten er drie in de kabel zitten: voor nul, aarde en fase. Nul en aarde moeten worden aangesloten op verschillende pads, aarde op het lichaam, nul op een bus geïsoleerd van het lichaam. Sluit de fase aan op een automaat met een nominale waarde van 32-40A.

Stap 3

Merk vervolgens op dat het andere uiteinde van de draad een driepolige 25-38A-aansluiting heeft. Om je elektrische fornuis aan te sluiten, koop je kleine witte wandcontactdozen. Monteer de vork. Koop de kabel voor aansluiting van het stopcontact op de kachel PVA 3n4 (drieaderig voor vier secties). Het is het beste om 2 meter kabel te laten voor een comfortabel onderhoud van het fornuis.

Stap 4

Sluit nu de plaat aan op de kabel en steek de stekker in het stopcontact. Let op de kleur van de draad: zwart is de fase, blauw is nul, geelgroen is aarde. De aarde is verbonden met het schildlichaam en vervolgens met het plaatlichaam. De automaat in het dashboard moet uit staan!!! Controleer nu of alles correct is aangesloten: neem hiervoor een tester en onderzoek de kachel. Het eerste dat moet worden getest, is het gebrek aan contact tussen fase en aarde. Om dit te doen, stelt u de 2MΩ-modus in op de tester - als het oneindig-teken wordt weergegeven, is alles met succes aangesloten, u kunt de kachel veilig gebruiken.

Aanbevolen: