Een Versterker Aansluiten Op Een VAZ

Inhoudsopgave:

Een Versterker Aansluiten Op Een VAZ
Een Versterker Aansluiten Op Een VAZ

Video: Een Versterker Aansluiten Op Een VAZ

Video: Een Versterker Aansluiten Op Een VAZ
Video: How to Connect Amplifier to TV 2024, Mei
Anonim

Als het geluid van de motor en het geritsel van de wielen de geluiden van muziek in je favoriete zelfgemaakte auto overstemmen, suggereert dit dat het tijd is om een krachtigere versterker in te bouwen. Je kunt hem zelf aansluiten.

Een versterker aansluiten op een VAZ
Een versterker aansluiten op een VAZ

instructies:

Stap 1

Onderzoek de kofferbak. Kies daarin een plek die volgens jou het meest geschikt is om de versterker te installeren. Wil je een versterker aansluiten op een VAZ, dan kun je de optie overwegen om deze achter op de achterbank te monteren. Om dit te doen, moet u een nis van de gewenste grootte uitsnijden, deze afdekken met een zachte doek om de contacten en de versterkerbehuizing niet te beschadigen, en vervolgens zelftappende schroeven gebruiken om de versterker stevig op de achterbank te bevestigen kader.

Stap 2

Maak een powerplus. Hiervoor heb je een kabel nodig met een doorsnede van minimaal 6 vierkante millimeter. Als dit momenteel niet beschikbaar is, kunt u het op elke automarkt in de auto-elektronica-afdeling kopen. Om de versterker aan te sluiten, voert u de voedingskabel door de kofferbak. Sluit deze vooraf aan op de pluspool van uw auto-accu.

Stap 3

Inspecteer het schot dat het motorcompartiment scheidt van het passagierscompartiment. Als er een gat met een geschikte diameter is, leid er dan een kabel doorheen. Zo niet, neem dan een boor en boor een klein gaatje. Neem vervolgens de rubberen doorvoertule, plaats deze op de kabel om de verbinding met de carrosserie af te dichten, om schuren van de isolatie te voorkomen. Hiervoor kunt u ook isolatietape gebruiken.

Stap 4

Maak een macht min. Hiervoor hebt u een kabel met dezelfde doorsnede nodig. Sluit het met het ene uiteinde aan op de versterker en bind het met het andere aan een bout die rechtstreeks in de metalen carrosserie van de auto is geschroefd. Sluit de voedingskabel van de versterker aan op de radio.

Stap 5

Houd er rekening mee dat draden met tulpconnectoren van de versterker naar de radio moeten lopen. Ze zijn ontworpen voor signaaloverdracht. Leid vanaf elk versterkerkanaal één tweeaderige kabel voor elke luidspreker die in het passagierscompartiment is geïnstalleerd.

Stap 6

Let op de polariteit. Als er niets is om het te controleren, let dan bij het testen van het geluid op hoe de luidsprekerconussen werken. Als ze naar buiten zijn geduwd, heb je de versterker in de auto correct kunnen aansluiten. Als omgekeerd, d.w.z. naar binnen worden getrokken, verwissel de contacten.

Aanbevolen: