Een Tv Aansluiten Op Een Versterker

Inhoudsopgave:

Een Tv Aansluiten Op Een Versterker
Een Tv Aansluiten Op Een Versterker

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Versterker

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Versterker
Video: How to Connect Amplifier to TV 2024, Mei
Anonim

De geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers van de tv is niet altijd even goed. Maar zelfs een kleine machine kan veel beter klinken. Om dit te doen, sluit je hem gewoon aan op een externe versterker met luidsprekers.

Een tv aansluiten op een versterker
Een tv aansluiten op een versterker

instructies:

Stap 1

Controleer of de tv:

- DIN-aansluitingen voor geluidsopname op een bandrecorder;

- koptelefoon aansluiting;

- RCA-type connector met een line-out voor geluid (geen ingang!);

- SCART-aansluitingen Als u minimaal één van bovenstaande heeft, kunt u de TV aansluiten op de versterker.

Stap 2

Gebruik voor een DIN-type aansluiting de middelste pin als de gemeenschappelijke draad, als het contact waarop het geluidssignaal aanwezig is - links of rechts, afhankelijk van de releasedatum van de tv. Zo'n stopcontact is praktisch niet te vinden op stereo-tv's. Als dit het geval is, komt het extreem-rechtse of linkercontact overeen met het rechterkanaal, en degene die zich daartussen bevindt en het gemeenschappelijke - naar links.

Stap 3

Sluit de kabel aan op de koptelefoonaansluiting samen met de stekker uit de beschadigde koptelefoon. Twee witte of gele geleiders komen overeen met de gemeenschappelijke draad, groen of blauw - naar het linkerkanaal, rood of oranje - naar rechts. Op een mono-tv zijn de kanaaluitgangen parallel geschakeld. Houd er rekening mee dat het geluidsvolume in dit geval niet alleen op de versterker, maar ook op de tv kan worden aangepast.

Stap 4

Gebruik voor een RCA-connector het ringcontact als de common en de pin als de output. Als de tv stereo is, is de aansluiting die overeenkomt met het linkerkanaal wit (zoals een mono-tv), de rechter is rood (en vice versa). Probeer het audiosignaal van de gele connector niet op te pikken - er is alleen een beeldsignaal.

Stap 5

Gebruik op een SCART-aansluiting pin 4 als common, van pin 3 verwijder je het signaal voor het linkerkanaal, van pin 1 - voor rechts. Gebruik pin 1 niet op een mono-tv.

Stap 6

Hoe signalen naar een versterker worden gevoerd, hangt af van de gebruikte ingangsaansluitingen (DIN of RCA). Pas signalen hierop toe zoals respectievelijk beschreven in stap 1 en 3. Als de tv mono is en de versterker stereo, sluit dan de ingangen van de laatste parallel aan. Als het signaal van de hoofdtelefoonuitgang wordt opgevangen, gebruik dan de versterkeringang met de slechtste gevoeligheid.

Aanbevolen: