Een Versterker Aansluiten Zonder Lijnuitgang Without

Inhoudsopgave:

Een Versterker Aansluiten Zonder Lijnuitgang Without
Een Versterker Aansluiten Zonder Lijnuitgang Without

Video: Een Versterker Aansluiten Zonder Lijnuitgang Without

Video: Een Versterker Aansluiten Zonder Lijnuitgang Without
Video: Connecting an amplifier without using preouts. 2024, Mei
Anonim

OEM autoradio's hebben geen lijnuitgangen. Dit bemoeilijkt de taak om er een versterker op aan te sluiten enorm. Om de versterker op zo'n radio aan te sluiten, moet je een speciale line-in bijpassende adapter gebruiken.

Een versterker aansluiten zonder lijnuitgang without
Een versterker aansluiten zonder lijnuitgang without

instructies:

Stap 1

Schaf een line-in-adapter aan om een versterker zonder line-out aan te sluiten. Met dit apparaat kunt u het uitgangssignaal afstemmen op de gewenste waarde van het ingangssignaal van de versterker. Deze waarden verschillen van fabrikant tot fabrikant. Kenwood-versterkers hebben bijvoorbeeld een waarde van 0,8V, terwijl Sony-versterkers 8V hebben.

Stap 2

Verwijder de autoradio en bevestig de adapter om de versterker aan te sluiten. Bekijk het aansluitschema. Verbind in overeenstemming hiermee de ingangsdraden van de adapter met de akoestische contacten van de autoradio. Stel de waarde van het uitgangsspanningssignaal in volgens de vereisten van de versterker.

Stap 3

Voer deze handeling bijzonder nauwgezet uit, aangezien de soepelheid van de aanpassing van het geluidsvermogen er rechtstreeks van afhangt. Als de waarden niet goed worden aangepast, wordt de volumeregelaar abrupt getrapt, wat op zijn beurt vervormd geluid zal veroorzaken. En dit veroorzaakt ernstige schade aan de luidsprekers.

Stap 4

Neem ducttape. Bevestig de line-in-adapter aan de kabelboom om de versterker zonder line-out aan te sluiten. Om te voorkomen dat de adapter andere onderdelen van de structuur raakt, wikkelt u deze met een dunne laag schuimrubber, die gemakkelijk kan worden vastgezet met isolatietape.

Stap 5

Sluit de lijnkabel aan op de adapteruitgangen. Let goed op de markeringen op de lijningangen. Sluit de netdraden aan op de versterker. Sluit er vervolgens alle lijndraden op aan, let ook op de markering. Zet de versterker aan. Houd er rekening mee dat elke luidspreker moet klinken op basis van zijn locatie.

Stap 6

Controleer de balansverhouding. Als u deze knop naar rechts draait, horen alleen de rechterluidsprekers te klinken; naar links - respectievelijk links. Controleer het uitgangsniveau. Draai hiervoor de volumeknop naar ongeveer 70% van het maximale niveau. Houd het volume vervolgens tot een minimum beperkt. Als er tijdens deze manipulatie geen geluidsvervormingen waren, dan heb je de versterker correct aangesloten.

Aanbevolen: