Hoe Een Modempoort Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Modempoort Te Openen
Hoe Een Modempoort Te Openen

Video: Hoe Een Modempoort Te Openen

Video: Hoe Een Modempoort Te Openen
Video: How to Port Forward/Open Ports on a Wireless Router - Techneek TV 2024, Mei
Anonim

Voor het maken en configureren van een lokaal thuisnetwerk met internettoegang, wordt het gebruik van modems, routers of routers aanbevolen. In het geval dat het netwerk laptops zal bevatten, selecteert u apparatuur die draadloze toegangspunten kan creëren.

Hoe een modempoort te openen
Hoe een modempoort te openen

Noodzakelijk

  • - Wi-Fi-modem;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Zorg voor een geschikte router. Lees hiervoor de instructies van uw laptops en bepaal met welke radiotransmissie en beveiligingstypes ze werken. Zorg ervoor dat u bij uw router navraagt of u een WAN- of DSL-connector nodig heeft.

Stap 2

Sluit het gekochte apparaat aan op het lichtnet en zet het aan. Sluit alle desktops aan op de Ethernet (LAN) connectoren. Als het aantal aan te sluiten pc's het aantal vereiste LAN-kanalen overschrijdt, schaf dan een netwerkhub aan.

Stap 3

Verbind dit toestel met een Wi-Fi-router met behulp van een gewone netwerkkabel. Gebruik vergelijkbare kabels om desktopcomputers op een netwerkhub aan te sluiten.

Stap 4

Sluit de internetkabel aan op de WAN-poort (Internet, DSL) van de Wi-Fi-router. Schakel een van de computers in die op de router zijn aangesloten en start een internetbrowser. Vul de adresbalk in met het IP-adres van het apparaat.

Stap 5

Selecteer in het menu dat verschijnt het item Internet (WAN). Pas de instellingen aan van het menu dat wordt geopend. Vergeet niet de login en het wachtwoord te controleren die u van de operator hebt gekregen.

Stap 6

Ga naar het Wi-Fi-menu (Wireless Setup). Creëer je eigen draadloze hotspot. Kies het type beveiliging dat werkt met uw laptops. Sla uw routerinstellingen op. Start uw apparaat opnieuw op.

Stap 7

Log opnieuw in op de webinterface van de apparatuur. Open het LAN-menu. Zorg ervoor dat alle Wi-Fi Ethernet-poorten op de router zijn ingeschakeld en actief zijn. Controleer of DHCP en NAT zijn ingeschakeld. Ga naar het Statusmenu. Zorg ervoor dat de verbinding met de server van de provider actief is.

Stap 8

Zorg ervoor dat er toegang tot internet is op alle computers die zijn aangesloten op de wifi-router. Stel anders de instellingen van de netwerkadapters van de computers en de draadloze adapters van de notebookcomputers opnieuw in.

Aanbevolen: