Waar Plaats Je De Videokaart

Waar Plaats Je De Videokaart
Waar Plaats Je De Videokaart

Video: Waar Plaats Je De Videokaart

Video: Waar Plaats Je De Videokaart
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Nu alle onderdelen voor uw nieuwe computer al zijn aangeschaft, het moederbord en de voeding zijn aangesloten, is het tijd om de rest van de hardware aan te sluiten, inclusief de grafische kaart.

Videokaart
Videokaart

Als u een videokaart aanschaft, moet u bij uw dealer navragen of deze compatibel is met uw moederbord en uw monitorconnector. Een competente adviseur helpt u bij het kiezen van het apparaat dat het beste bij u past.

Moderne systeemeenheden gebruiken de PCI-E ("Pi-C-I Express") connectorstandaard. Inmiddels is de vierde generatie PCI-E in gebruik. Tegenwoordig werkt bijna alle computer "stuffing" op deze standaard. Oudere grafische kaarten worden aangesloten op de AGP-sleuf (AGP).

Verwijder de kap van de computerbehuizing door de schroeven los te draaien. Leg de systeemeenheid op zijn kant op een vlakke ondergrond. Zoek de videokaartsleuf. Het wordt meestal aangeduid als PCI-E. Meestal heeft de videokaartsleuf een kleine vergrendeling die opzij moet worden geschoven bij het installeren van het apparaat. De computer moet natuurlijk uitgeschakeld zijn bij het installeren van een nieuwe grafische kaart. Anders zullen zowel het moederbord als de videokaart doorbranden.

Je kunt ook een videokaart in een laptop installeren. Hier zijn speciale mobiele kaarten voor. Maar in geval van nood kunt u een gewone videokaart voor desktop-pc's gebruiken met behulp van een speciale adapter. Toegegeven, de winstgevendheid en het gemak van een dergelijke wijziging is zeer twijfelachtig.

Aanbevolen: