Hoe De Koptelefoonaansluiting Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Koptelefoonaansluiting Te Solderen?
Hoe De Koptelefoonaansluiting Te Solderen?

Video: Hoe De Koptelefoonaansluiting Te Solderen?

Video: Hoe De Koptelefoonaansluiting Te Solderen?
Video: Waterleiding solderen | Leidingen | How to met GAMMA 2024, Mei
Anonim

De koptelefoongeleiders zijn erg dun. Na een korte gebruiksperiode zijn ze gerafeld. Meestal gebeurt dit in de stekker. Deze storing kan worden verholpen door te solderen.

Hoe de koptelefoonaansluiting te solderen?
Hoe de koptelefoonaansluiting te solderen?

Noodzakelijk

  • - soldeerbout;
  • - houten plank;
  • - tangen;
  • - tang;
  • - ohmmeter;
  • - cambrisch;
  • - krimpkous;
  • - aansteker;
  • - lijmpistool;
  • - nieuwe stekker.

instructies:

Stap 1

Als een hoofdtelefoon is aangesloten op een signaalbron, koppelt u deze los door de stekker eruit te trekken. Uw verdere acties zijn afhankelijk van of u de oude plug met enige achteruitgang in uiterlijk wilt behouden, of dat u deze wilt vervangen door een nieuwe. Om de bestaande plug te behouden, verwijdert u voorzichtig de zachte schaal met een tang zonder de harde plastic pen erin te beschadigen. Dit brengt u naar de soldeerpunten. Als u besluit de stekker te vervangen door een nieuwe, knipt u de oude af.

Stap 2

Verwijder de met gekleurde isolerende lak bedekte geleiders onder de mantel van het snoer. De lengte van de gestripte geleiders moet ongeveer 15 mm zijn. Hun kleurcodering is als volgt: zilver of goud - gebruikelijk; groen of blauw - links; rood of oranje - rechts. Vertin de geleiders ongeveer 3 mm lang. Gebruik geen lucifers of aanstekers om de geleiders van isolatie te bevrijden - dan zal niet alleen de lak doorbranden, maar ook het koper zwart worden, waardoor het moeilijk te vertinnen wordt. Druk de geleider, waarop de hars eerder is aangebracht, op het bord en laat het meerdere keren lopen met een vertinde soldeerbout - de vernis zal uitbranden en het koper zal vertind raken.

Stap 3

Om de oude stekker te behouden, soldeert u eerst de restanten van de geleiders los van de soldeerpunten. Plaats krimpkous over het hele snoer. Soldeer beide gemeenschappelijke geleiders aan de terminal die het verst verwijderd is van de interface tussen het uitstekende deel van de connector en de behuizing. Soldeer de geleider die overeenkomt met het linker kanaal aan de buitenste pin, en de geleider die overeenkomt met het rechter kanaal aan de middelste.

Stap 4

Controleer de koptelefoon met een ohmmeter: als je deze aansluit tussen de gemeenschappelijke draad en het contact van een kanaal, hoor je een klik in de bijbehorende luidspreker. Als dit niet gebeurt, en de pijl wijkt niet af, heb je een open circuit gemaakt, en als er geen klik is met de afwijkende pijl, heb je kortsluiting. Corrigeer eventuele fouten.

Stap 5

Vul de rantsoenen met lijm uit een pistool, en wanneer het afkoelt, plaats je de krimpkous zodat deze het uitstekende deel van de connector niet bedekt, maar alle rantsoenen bedekt, en warm het dan op met een aansteker zodat de buis krimpt en grijpt de plug. Je kunt hem niet overbelichten - de pijp kan verkoold raken en zelfs vlam vatten. Controleer de koptelefoon nu opnieuw met een ohmmeter.

Stap 6

Om een nieuwe stekker te installeren, verwijdert u het deksel van de stekker en haalt u het snoer erdoorheen. In dit geval moet de binnendraad van het deksel naar de connector wijzen. Leg een dikke cambric over het snoer en dunne over de geleiders die overeenkomen met de kanalen. Het is niet nodig om afzonderlijke shims op de kernen van de gemeenschappelijke draad te plaatsen. Als het deksel van metaal is, plaatst u het buisje op het snoer, dat u in de stekker vindt, nadat u het deksel ervan hebt verwijderd.

Stap 7

Soldeer beide gemeenschappelijke geleiders aan de lange uitstekende plaat, eerst door het gat erin. Soldeer de geleiders die overeenkomen met de kanalen aan de kleine klemmen, nadat u vooraf hebt bepaald welke van hen overeenkomt met welk contact: het midden (linker kanaal) of het verre (rechts). Sluit de soldeerplaatsen af met kleine cambric en bedek vervolgens het hele gebied waar deze soldeerpunten zich bevinden met een buisje uit de plug-kit. Controleer de koptelefoon met een ohmmeter op dezelfde manier als in het vorige geval. Plaats het deksel terug en controleer opnieuw.

Stap 8

Als er na reparatie of vervanging geen fouten in de stekker worden gevonden, steekt u de hoofdtelefoon weer in de signaalbron en kunt u hem gebruiken.

Aanbevolen: