Welke USB-microscoop Is Beter?

Inhoudsopgave:

Welke USB-microscoop Is Beter?
Welke USB-microscoop Is Beter?

Video: Welke USB-microscoop Is Beter?

Video: Welke USB-microscoop Is Beter?
Video: Какой микроскоп купить в 2021 году 2024, Mei
Anonim

Het toepassingsgebied van digitale USB-microscopen is enorm breed. Verzamelaars, juweliers, horlogemakers, wetenschappers gebruiken dergelijke apparaten. Ze worden ook in het dagelijks leven gebruikt.

USB-microscoop
USB-microscoop

Alle USB-microscopen zijn klein van formaat. Ze kunnen worden aangesloten op computers, laptops of tablets om gegevens over te dragen en op te slaan.

De reeks functies verschilt van apparaat tot apparaat, en bij het kiezen van een microscoop moet u zich laten leiden door de doeleinden waarvoor het wordt gekocht: om verzamelmunten en postzegels te onderzoeken, kleine reparaties uit te voeren of een kind te interesseren voor studeren biologie.

Technische specificaties

De belangrijkste technische parameters om op te letten bij het kiezen van een microscoop zijn het vergrotingsbereik, de sensorresolutie en de framesnelheid.

Een apparaat met een 100-voudige vergroting is voldoende voor het jongere schoolkind - dit is voldoende om zandkorrels, insecten of plantenbladeren in een vergrote vorm te bekijken. Kinderen in de middelbare schoolleeftijd zijn geïnteresseerd in experimenten met een digitale microscoop; daarvoor is een apparaat nodig met een vergroting van 400 keer. Als een volwassene voor zijn werk een microscoop nodig heeft, moet de vergroting minimaal 500 zijn.

Resolutie bepaalt het detailniveau in het beeld, dus het moet hoe dan ook hoog zijn. De beste optie is 1600x1200 pixels.

De frequentie mag niet hoger zijn dan 25 frames per seconde, als het werk bestaat uit het bestuderen van kleine details. Als je van plan bent video's op te nemen, heb je een frequentie van minimaal 30 frames per seconde nodig.

Apparatuur

Een USB-microscoop moet een camera bevatten die is uitgerust met een adapter en een schijf met de juiste software.

Naast deze verplichte artikelen kunnen er nog andere accessoires, bijvoorbeeld een beugel, in het pakket zitten. Een op een beugel gemonteerde microscoop zal niet trillen, trillen, daarom zal de kwaliteit van de verkregen frames een orde van grootte hoger zijn, dit detail mag niet worden verwaarloosd.

Speciale USB-microscopen zijn vaak uitgerust met extra accessoires. In het bijzonder, als de microscoop bedoeld is voor het repareren van elektronische borden, kan de kit speciale clips daarvoor bevatten.

USB-microscopen ontworpen voor wetenschappelijk onderzoek worden geleverd met alle benodigde hulpmiddelen: pipet, scalpel, roerstaafje, pincet, dissectienaald, objectglaasjes en dekglaasjes, medicijnflesjes en andere accessoires.

Aanbevolen: