Hoe Een Bluetooth-sporthoofdtelefoon Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bluetooth-sporthoofdtelefoon Te Kiezen
Hoe Een Bluetooth-sporthoofdtelefoon Te Kiezen

Video: Hoe Een Bluetooth-sporthoofdtelefoon Te Kiezen

Video: Hoe Een Bluetooth-sporthoofdtelefoon Te Kiezen
Video: Best Sports Headphones in 2021 - How to Choose Good Headphones for Sports? 2024, April
Anonim

Muziek tijdens het sporten helpt je af te stemmen voor het beste resultaat, geeft het ritme aan en zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt. De liedjes in de luidsprekers kunnen anderen echter in de weg zitten, en een gewone koptelefoon maakt het moeilijk om te bewegen. Sport Bluetooth-koptelefoons komen uit.

Hoe een Bluetooth-sporthoofdtelefoon te kiezen
Hoe een Bluetooth-sporthoofdtelefoon te kiezen

Bij het kiezen van draadloze sporthoofdtelefoons moet speciale aandacht worden besteed aan toonaangevende fabrikanten: AKG, Sennheiser, Beyerdynamic. Draadloze hoofdtelefoons vallen in twee categorieën: infrarood en RF. Het wordt aanbevolen om de tweede optie te kiezen, omdat ze het signaal beter overbrengen en minder interferentie veroorzaken. Bovendien kan het bereik van hun actie 100 meter bereiken.

Er zijn twee soorten overdracht van audiosignalen: digitaal en analoog. De tweede optie is gebaseerd op 90% van alle geproduceerde draadloze hoofdtelefoons. Dit type transmissie heeft echter een aantal nadelen, waaronder geluid en licht geritsel tijdens het rijden. Dit heeft ook invloed op de prijs, analoge draadloze koptelefoons zijn goedkoper. Dus als muziek erg belangrijk voor je is tijdens het sporten, koop dan een digitaal alternatief.

Ontwerp en gemak

Een ander belangrijk criterium dat aandacht verdient, is gemak. Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat grote externe koptelefoons werken voor sport, maar het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur en het soort sport. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon om fietsers met net zulke accessoires te zien. Het beste is om gewoon de koptelefoon te passen en vervolgens te beslissen welke het meest comfortabel is.

Een koptelefoon zou je niet moeten belasten. Het kan voorkomen dat sommige modellen een hogere geluidskwaliteit hebben, maar dit is uiterst onhandig. In dit geval is het beter om de voorkeur te geven aan een handiger optie, omdat voor sport allereerst gemak belangrijk is. Daarnaast kun je nu modellen vinden die speciaal voor een bepaalde discipline zijn gemaakt.

Ontwerp is ook belangrijk. Natuurlijk, als je kleine opties gebruikt, zal bijna niemand ze opmerken, maar hierdoor is het kopen van de slechtste optie ook niet de moeite waard. Als je veel belang hecht aan je eigen stijl, let dan op de vormgeving van de auteur. In de regel kun je goede alternatieven krijgen aangeboden die volledig bij je karakter passen. De prijs zal uiteraard hoger zijn.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit wordt bepaald door verschillende indicatoren. Allereerst is dit de amplitude-frequentiekarakteristiek. Het geeft de gereproduceerde frequenties grafisch weer. Idealiter zou de frequentierespons moeten neigen naar een vlakke lijn.

De weerstand moet binnen 32 ohm zijn. Hoe groter het frequentiebereik, hoe beter. Ideaal: 20-20000 Hz. Ook geldt: hoe hoger de signaal-ruisverhouding, hoe beter (gemiddeld: 80-110 dB). De harmonische vervormingsfactor zou naar nul moeten neigen.

Aanbevolen: