Hoe U Uw Muziekcentrum Kunt Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Muziekcentrum Kunt Repareren
Hoe U Uw Muziekcentrum Kunt Repareren

Video: Hoe U Uw Muziekcentrum Kunt Repareren

Video: Hoe U Uw Muziekcentrum Kunt Repareren
Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2024, Mei
Anonim

Veel beginnende radioamateurs zijn bang om de reparatie van apparatuur zoals computers, spelers of stereo's op zich te nemen en in geval van storing naar servicecentra te brengen. Maar in feite is het niet zo moeilijk om het muziekcentrum zelf te repareren. Met basiskennis van radiomechanica en vaardigheden in het werken met gereedschappen, zullen dergelijke reparaties niet moeilijk zijn.

Hoe u uw muziekcentrum kunt repareren
Hoe u uw muziekcentrum kunt repareren

instructies:

Stap 1

Ontdek de reden voor de storing van het muziekcentrum. De meest voorkomende en voor de hand liggende storingen kunnen worden geassocieerd met een schending van de parameters of de afwezigheid van geluid als zodanig. Controleer de speakers (speakers) met een tester op spanning.

Stap 2

Gebruik een functionele luidspreker van een andere techniek om ervoor te zorgen dat het geluid niet in het midden staat. Als er na het aansluiten van werkende speakers nog steeds geen geluid is, is er een probleem met het muziekapparaat zelf.

Stap 3

Demonteer de behuizing van het muziekcentrum. Draai hiervoor alle bevestigingsschroeven los met een kruiskopschroevendraaier en verwijder de achterste beschermkap van het apparaat. Dit brengt u naar het moederbord en kunt het inspecteren.

Stap 4

Inspecteer de aansluiting van de ingangsconnector en koperen contactsporen op het moederbord van het muziekcentrum. Gebruik een soldeerbout om het soldeersel te herstellen op die plaatsen waar het beschadigd is. Om dit te doen, is het beter om soldeer bij lage temperatuur te gebruiken dat smelt bij 100 graden, of in het algemeen geleidende lijm, om de integriteit van de kleine onderdelen van het bord niet te schenden.

Stap 5

Speel het muziekcentrum af in alle mogelijke modi (radio, cassettebandjes, mp3-speler) en controleer op overtredingen. Als in alle modi het geluid met dezelfde interferentie wordt weergegeven, dan zit de zaak in het uitgangspad van de versterking. Storing in de eindversterker. Om het te repareren, vervangt u de beschadigde microschakeling van de versterker door een werkende.

Stap 6

Na het oplossen van problemen, inspecteer het moederbord opnieuw zorgvuldig. Het kan slecht gesoldeerde plaatsen, gezwollen condensatoren, donkere sporen en andere defecten hebben die zich snel zullen voordoen. Vervang alle "verdachte" onderdelen. Zo voorkomt u een nieuwe storing van uw muziekcentrum en verlengt u de levensduur van uw apparatuur.

Aanbevolen: