Wat Te Verwachten Van Het 5G-netwerk

Wat Te Verwachten Van Het 5G-netwerk
Wat Te Verwachten Van Het 5G-netwerk

Video: Wat Te Verwachten Van Het 5G-netwerk

Video: Wat Te Verwachten Van Het 5G-netwerk
Video: 5G, wat is het en hoe werkt het? | introductie aflevering | Klaar voor 5G? 2024, Mei
Anonim

Telefoons raken vroeg of laat verouderd. Ook mobiele netwerken zijn hier vatbaar voor en de ontwikkeling ervan staat niet stil. De beste bevestiging hiervan is de opkomst van een nieuwe generatie 5G-netwerken, waar providers over de hele wereld ijverig aan werken.

5G
5G

Al dit jaar hebben bekende merken als Samsung, Huawei en Xiaomi hun eerste smartphones met 5G-ondersteuning uitgebracht. Het duurt nog enkele jaren voordat onze providers het nieuwe netwerk volledig implementeren. Het is mogelijk dat dit de grootste gebeurtenis zal zijn, vergelijkbaar met toen we eens een webpagina op het scherm van een mobiele telefoon zagen.

Vertegenwoordigers van telecommunicatiediensten beweren vol vertrouwen dat 5G een "bom" zal zijn en dat verdere ontwikkeling van het netwerk niet nodig zal zijn, maar ontkennen nog steeds niet het feit van de daaropvolgende verbetering.

Beeld
Beeld

Dus wat is er zo geweldig aan 5G? Dit formaat is gebaseerd op het concept dat moderne apparaten moeten communiceren met het wereldwijde netwerk. Denk aan zelfrijdende auto's, slimme huizen en andere systemen die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien. Het zal voor telecommunicatiebedrijven moeilijk zijn om met de tijd mee te gaan, aangezien er nieuwe voertuigen en mobiele apparaten opkomen die veel mobiel verkeer zullen gebruiken, en ze zullen ze aan het werk moeten houden. 5G is niet alleen bedoeld om de latentie te verminderen tot één milliseconde voor realtime werking van bedrijfskritieke apparaten, maar het claimt enorme gegevensoverdrachtsnelheden tot 20 Gb / s! Het loopt aanzienlijk voor op moderne LTE-netwerken. De aangegeven snelheid van 20 Gb/s is het maximum. De gemiddelde netwerksnelheid zal 100 Mb/s zijn, maar is nog steeds veel sneller dan LTE.

Beeld
Beeld

Dit komt allemaal door de aanwezigheid van hoogfrequente golven die gebruikmaken van de verbeterde gerichtheid van het signaal. Dit betekent dat het signaal kan worden gerouteerd waar het nodig is, terwijl de meeste antennes op moderne netwerken dit niet kunnen en het signaal gelijkmatig verzenden, ongeacht het aantal gebruikers. Klanten van mobiele netwerken zullen één communicatiekanaal kunnen gebruiken in het "Mimo"-systeem. Dit protocol wordt bij ons thuis gebruikt in wifi-routers. Hierdoor zal een dergelijk systeem niet alleen snel maar ook efficiënt zijn. Het toegenomen aantal mobiele netwerkgebruikers per tijdseenheid zal dus niet de oorzaak zijn van overbelasting. De telecomindustrie hoopt een miljoen apparaten per vierkante kilometer te ondersteunen. Er zullen dus geen communicatieproblemen meer zijn op drukke plaatsen.

Beeld
Beeld

Tegelijkertijd zal de "device to device"-technologie verschijnen, waarmee apparaten in de buurt informatie kunnen uitwisselen zonder de deelname van een netwerk waar alleen signaleringsverkeer doorheen gaat. Hierdoor wordt het netwerk ontlast en blijven uw gegevens veilig. Dit project is te ambitieus en zal niet snel genoeg worden gerealiseerd. Dit jaar is 5G zojuist op sommige plaatsen in de VS en Zuid-Korea verschenen. Dit netwerk zal pas in 2025 wijdverbreid zijn. Providers zullen proberen een meer uniform formaat te creëren in het licht van 5G om interoperabiliteit op wereldwijde schaal te garanderen. Het zal tijd kosten om de nodige infrastructuur te creëren. Dit omvat signaalversterkers, aangezien, korte golflengten van 5G worden aanzienlijk verslechterd over lange afstanden. Het is dus nog te vroeg om een 4G-telefoon weg te gooien, maar wees voorbereid op het feit dat je zakapparaat binnenkort "zijn neus afveegt" met internet thuis.

Aanbevolen: