Apple AirPort Extreme 6G Review

Inhoudsopgave:

Apple AirPort Extreme 6G Review
Apple AirPort Extreme 6G Review

Video: Apple AirPort Extreme 6G Review

Video: Apple AirPort Extreme 6G Review
Video: Нашел идеальный роутер, подробный обзор Apple Airport Extreme 5 A1408 2024, Mei
Anonim

Internettechnologieën maken het mogelijk om snelle verbindingen te gebruiken voor het bekijken van video's van hoge kwaliteit en het spelen van online games. Verouderde apparatuur is niet te vergelijken met moderne ontwikkelingen. Nu zijn Apple-producten de standaard voor betrouwbaarheid en kwaliteit van Hi-Tech-producten. Overweeg een nieuw product - Apple AirPort Extreme 6G.

Apple AirPort Extreme 6G Review
Apple AirPort Extreme 6G Review

De wifi-routers van de zesde generatie van Apple zijn de snelste draadloze gadgets ooit. Denk aan alle innovaties die de ontwikkelaar heeft toegepast in het nieuwe internetapparaat.

Ontwerp

Laconicisme in alles is het kenmerk van alle Apple-apparaten. De zesde AirPort Extreme 6G is ook het toppunt van esthetiek en elegantie. De verpakking van het toestel is al een echt meesterwerk, dat prettig in de hand ligt. Het minimalisme in het ontwerp van Apple ziet er niet zozeer waardig uit als wel verbazingwekkend.

Ondanks dat de doos er erg compact uitziet, is het gewicht verrassend. Het toestel weegt zonder verpakking 945 gram.

De vorm van de doos, net als het apparaat zelf, ziet er ongebruikelijk uit, omdat de router in de gebruikelijke zin plat moet zijn, zelfs bijna plat. AirPort Extreme is het tegenovergestelde. Het luchthavenextreme lijkt meer op een computerkolom - een hoog hout met afgevlakte hoeken. Dit ontwerp vermindert visueel de grootte van de router nog meer.

De appelrouter is een soort monolithische toren, zeer aantrekkelijk en netjes. Naast het apparaat zelf bevat de doos:

  • Instructie;
  • Garantie kaart;
  • Stroomkabel.

De router is niet alleen veilig verpakt in een kartonnen doos, maar ook volledig bedekt met een beschermende film, die moet worden verwijderd voordat het apparaat op zijn plaats wordt geïnstalleerd.

Er is een standaardindicator op de behuizing van het apparaat - een miniatuurlampje bevindt zich bescheiden in de rechterbenedenhoek van het voorpaneel van de router. Normale werking wordt aangegeven door het bekende groene lampje van de indicator, geel geeft een storing aan. Hier hebben de ontwikkelaars geen revolutie gemaakt.

Laten we het hebben over de voordelen van het nieuwe item.

Voordelen

Nadat u het apparaat uit de doos heeft gehaald, kunt u veel voordelen vinden die de eigenaardigheid van het apparaat volledig onthullen.

  • Groot gewicht. Ondanks het feit dat alle bedrijven ernaar streven al hun apparaten lichter te maken, deed Apple het anders. De router weegt behoorlijk wat, waardoor hij stabieler is - het is niet zo eenvoudig om zo'n apparaat van een tafel of plank te schudden.
  • Stabiliteit. Een ander kenmerk dat de ontwikkelaar heeft weten te bereiken. De onderkant van de Apple router heeft een rubberen oppervlak. Om te voorkomen dat het apparaat op de tafel schuift, dient u de fabrieksfolie van de zool van het apparaat te verwijderen.
  • Makkelijk schoon te maken. De behuizing is gemaakt van een speciaal materiaal, dat praktisch geen vingerafdrukken achterlaat. Het is voldoende om het apparaat af te vegen met een zachte doek om het zijn oorspronkelijke uiterlijk te herstellen.
  • Krachtig koelsysteem. De ontwerpers van de router hebben de vorm van de behuizing zo bedacht dat lucht via de technologische gaten van onderaf het apparaat binnenkomt. Dankzij de aanwezigheid van een ventilator kan het apparaat in de zomer zelfs bij extreme hitte worden gebruikt.
  • Stil werk. De componenten van de router werken met weinig of geen geluid.
  • Miniatuurafmetingen - slechts 168 mm hoog.

De fabrikant biedt geen andere manieren om het apparaat te plaatsen, behalve om het op een horizontaal oppervlak te plaatsen - het zal niet werken om de router aan de muur te hangen of te bevestigen.

Interfaces

Beeld
Beeld

Onder de beschermfolie aan de achterkant van het apparaat bevinden zich verschillende connectoren. Omlaag omhoog:

  • In de rechter benedenhoek op het achterpaneel (precies tegenover de indicator) zit een resetknop.
  • De onderste connector is voor aansluiting op het lichtnet.
  • Hierboven is Gigabit WAN.
  • USB 2.0 connector - hier kun je een printer op aansluiten, een externe harde schijf, het is mogelijk om meerdere apparaten via een hub aan te sluiten.
  • Drie Gigabit LAN-aansluitingen.

De set connectoren, zo bleek, is verre van glimmend van functionaliteit en excessen. Het lijkt velen misschien gerechtvaardigd om het apparaat aan te vullen met verschillende USB-connectoren, en het zou geen kwaad om een connector van de derde generatie te installeren, aangezien verwijderbare schijven al lang werken aan snellere USB 3.0.

Overzicht van kenmerken

Ruimteontwerp en de verklaarde supersnelheid van het apparaat worden gecombineerd met eenvoud en installatiegemak. Het configureren van een router is heel eenvoudig en snel, wat gewone mensen zal bevallen.

Automatisering

Vaak hebben kopers van Apple-producten al een gelijknamige smartphone op voorraad, waarmee de routerverbinding wordt geconfigureerd. U moet het hulpprogramma openen dat in iOS is geïntegreerd, een netwerknaam en toegangswachtwoord maken.

De software van het toestel wordt automatisch geüpdatet, zodat de eigenaar van de zesde AirPort Extreme zich geen zorgen hoeft te maken over het updaten van de firmware.

Als je geïnteresseerd bent in wat de nieuwe software precies anders is, open dan de Apple-handleiding, daar staat een gedetailleerde beschrijving van alle functies van het hulpprogramma.

Mogelijkheden

Met merkapparaten tot zijn beschikking kan de gebruiker de perfectie van iOS- en MacOS-systemen volledig ervaren:

  • systeembewaking is mogelijk wanneer een printer is aangesloten;
  • wanneer de printer de AirPlay-functie ondersteunt, kunt u op afstand afdrukken vanaf apparaten;
  • wanneer de HDD is aangesloten, is de toegangssnelheid bij benadering 16 MB/s.

Snelheid van de verbinding

De AirPort Extreme 6G-router kan worden aangesloten op netwerken:

  • IPoE;
  • PPPoE.

In het eerste geval is de maximale snelheid 400 Mbit / s en in het tweede geval twee keer zo hoog - tot 800 Mbit / s.

De provider heeft mogelijk niet zulke hogesnelheidscapaciteiten, daarom is het raadzaam om voordat u een router koopt, te verduidelijken of een dergelijke aankoop gerechtvaardigd is.

Wifi

Het apparaat heeft 3 antennes (6 in totaal) voor elk beschikbaar bereik:

  • 2,4 GHz - de maximale snelheid is 216 Mbit / s (de beperkende factor is de wettelijke beperking volgens de 802.11n-standaard);
  • 5,7 GHz - bij werken volgens de 802.11n-standaard - 450 Mbps en volgens de 802.11ac-standaard - tot 600 Mbps.

In de praktijk zijn we er dus in geslaagd om de volgende gegevens te verkrijgen: bij gebruik van adapters met 802.11ac-adapters bereikte de werkelijke snelheid 465 Mbps, volgens de 802.11n-standaard - tot 360 Mbps, wat ook indrukwekkend is.

Apple AirPort Extreme 6G voldoet, zoals aangegeven door de ontwikkelaar, aan alle parameters uit de specificatie. Daarnaast blijkt de bescheiden functionaliteit van het toestel breder als de gebruiker over andere Apple technologie beschikt. Een onbetwistbaar voordeel is het gemak van installatie en gebruik en de hoge snelheid van gegevensoverdracht. Het apparaat compenseert de bestaande nadelen ruimschoots met zijn voordelen. Welnu, het is aan jou om te beslissen of het de moeite waard is om het aangegeven geld voor het merk te geven.

Aanbevolen: