Garmin Fenix 3 - Wandel-, Hardloop- En Triatlonhorloges: Overzicht

Inhoudsopgave:

Garmin Fenix 3 - Wandel-, Hardloop- En Triatlonhorloges: Overzicht
Garmin Fenix 3 - Wandel-, Hardloop- En Triatlonhorloges: Overzicht

Video: Garmin Fenix 3 - Wandel-, Hardloop- En Triatlonhorloges: Overzicht

Video: Garmin Fenix 3 - Wandel-, Hardloop- En Triatlonhorloges: Overzicht
Video: Топ 15 лучших циферблатов для часов Garmin Fenix 3 2024, April
Anonim

Garmin Fenix 3 is de derde generatie van het Fenix sporthorloge, die veel handige functies combineert. Zo'n apparaat kan een grote hulp zijn voor diegenen die actief betrokken zijn bij bergbeklimmen, wandelen, triatlon of regelmatig hardlopen.

Garmin Fenix 3 - wandel-, hardloop- en triatlonhorloge: een overzicht
Garmin Fenix 3 - wandel-, hardloop- en triatlonhorloge: een overzicht

Garmin Fenix 3 - De keuze van de professional

De glorieuze Fenix-familie verrukt haar fans met een overvloed aan functies en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De geavanceerde versie van dit horloge, de Garmin Fenix 3 genaamd, combineert een stijlvolle chronometer, hartslagmeter en navigatieapparaat. Garmin was in staat om een horloge te maken dat meteen populair werd bij degenen die gewend waren een actieve en gezonde levensstijl te leiden. Dit is een elite-gadget, geen standaard speelgoed in een plastic behuizing.

Bekijk pakket

Garmin Fenix 3 Advanced Pakket Omvat:

  • klok;
  • kabel voor het opladen van het apparaat;
  • handleiding;
  • extra riem;
  • hartslagsensor.

Er worden verschillende versies geproduceerd die van elkaar verschillen in de aard van de uitrusting. Het horloge kan, afhankelijk van de set opties, worden uitgerust met een speciaal glas, vervangbare siliconen of titanium banden van verschillende kleuren, hartslagsensoren (op de pols of op de borst),

Garmin Fenix 3 horloge uiterlijk

Alle horloges in deze familie zijn uitgerust met een duurzame metalen kast. De diameter is 51 mm en de dikte is 16 mm. Het gewicht van het apparaat is afhankelijk van het materiaal van de band en varieert van 82 tot 186 g.

Het Phoenix-scherm is enigszins verzonken in de behuizing en wordt beschermd door een metalen rand. Het glas kan standaard mineraal of saffier zijn (dit wordt bepaald door de versie van het product). Beide ontwerpopties worden als zeer duurzaam beschouwd. Zelfs bij intensief gebruik in ongunstige omstandigheden of bij onvoorzichtige slijtage zullen er geen krassen op het glas ontstaan.

Er zijn vijf knoppen om de gadget te bedienen. Er is geen aanraakbediening.

Het horloge heeft een kleurenscherm, de afmeting is 30,4 mm. De resolutie is 218x218 pixels. De schermhelderheid is gemiddeld en is qua verzadiging inferieur aan de Apple Watch. De inhoud van het scherm is echter ook bij fel zonlicht goed zichtbaar. Er is een knop om de zachte achtergrondverlichting in te schakelen; indien nodig kunt u de achtergrondverlichting ook activeren door de klok hoger te zetten.

Garmin Fenix 3-autonomie

Een batterij van 300 mA / h kan de werking van de gadget veertig uur ondersteunen in de wandelmodus. Tot 16 uur kan het apparaat werken zonder opladen in trainingsmodus. In eenvoudige uren gaat de batterij drie weken mee. Wanneer het in de smartwatch-modus wordt gezet, kan het tot 14 dagen werken.

Om de levensduur van de batterij te verlengen, kunt u in de wandelmodus:

  • gebruik alleen die externe sensoren die dringend nodig zijn;
  • schakel de UltraTrack-modus in;
  • schakel wifi en Bluetooth uit;
  • de achtergrondverlichtingstijd van het display verminderen;
  • geluidswaarschuwingen en trillingen uitschakelen.

Garmin Fenix 3-functionaliteit

Het Garmin Fenix 3 horloge kan meerdere sporten ondersteunen met individuele parameters. De gadget telt de cirkels in het zwembad voor de atleet. Hij werkt voor de atleet, zelfs als het GPS-systeem om de een of andere reden niet pakt. Met behulp van "Phoenix" kunt u een grafiek met hartslagwaarden maken en de optimale parameters voor aerobe en anaerobe training berekenen.

Tijdens duurtraining geeft het horloge vooraf ingestelde drempels aan om naar de gewenste modus te gaan. Met zo'n apparaat traint de atleet niet op slijtage, maar ten behoeve van de functionele staat.

Een overvloed aan features maakt de Garmin Fenix 3 tot een bron van zelfverbetering en een virtuele coach. Het voordeel van het apparaat is dat om de onbeperkte mogelijkheden ervan onder de knie te krijgen, een lange en vervelende studie van de gebruiksaanwijzing niet nodig is. Om te begrijpen hoe u het horloge gebruikt, hoeft u alleen maar op de knoppen in het handige menu te klikken. Het besturingssysteem van de gadget is intuïtief.

Het handigste kenmerk van de gadget is volgens beoordelingen de uitgebreide Connect IQ-applicatie. Het bevat extensies, kiesstijlen en nog veel meer.

Voor synchronisatie en communicatie worden standaard Wi-Fi- en Bluetooth-functies gebruikt.

Het zal buitengewoon moeilijk zijn om alle functies van dit horloge zonder uitzondering op te sommen. Het is logisch om in de beoordeling alleen stil te staan bij de meest gevraagde kansen die relevant zijn bij het beoefenen van specifieke sporten.

Voor zwemmers kunnen de volgende functies interessant zijn:

  • bepaling van de bewegingsstijl in het water;
  • het tellen van het aantal slagen;
  • bepaling van afstanden;
  • het vermogen om hoge druk te weerstaan (tot 10 atmosfeer).

Lopers zullen profiteren van de Indoor Run- en Run-modi (ze zijn individueel configureerbaar). Voor deze sport biedt het apparaat de volgende functies:

  • bepaling van het looptempo;
  • hartslag meten;
  • een herinnering aan het tijdstip van maaltijden;
  • trillingen en geluidssignalen;
  • definitie van eventuele intervallen;
  • tijdslimiet;
  • kant-en-klare opleidingsplannen;
  • muziek controle;
  • "Virtuele partner";
  • berekening van het zuurstofverbruik.

Het horloge kan de verticale trilling van het lichaam van de hardloper en de tijd van contact met de grond meten. Er is ook de zogenaamde "berg" -modus: deze wordt geactiveerd wanneer de beklimming begint.

Fietsers zullen de aparte buiten- en binnenmodus waarderen. Dit is een groot pluspunt wanneer sporters fietsenrekken gebruiken om te trainen. De gadget kan compatibel zijn met veel belasting- en vermogensmeters.

Voor aanhangers van triatlon heeft de fabrikant een speciale "multisport" -modus in het Garmin Fenix 3-horloge voorzien. Eén druk op de knop - en het apparaat schakelt van de ene sport naar de andere. Je kunt elk type competitie afzonderlijk aanpassen, evenals transitzones. Het enige nadeel van het horloge bij triatlon is het ontbreken van een manier om de gadget snel van de hand naar het stuur over te brengen en vice versa.

Navigatie en toerisme

Het Garmin Fenix 3-horloge is meer ontworpen voor dagelijks gebruik door toeristen dan enig vorig model.

Kijkfuncties die nodig zijn voor bijna elke toerist:

  • navigatiesystemen (GPS, Glonass);
  • kompas;
  • barometer;
  • hoogtemeter;
  • een route op de kaart leggen;
  • terug naar het startpunt.

Als u een toeristische route heeft gepland die belangrijke punten bevat, bijvoorbeeld in Google Earth, laadt u deze gegevens in uw horloge. U ziet direct uw locatie en trackmarkeringen langs uw routelijn op het scherm van de Garmin Fenix 3. Geen vermoeiende oriëntatieloop of een enorme GPS-ontvanger nodig.

Stel je voor dat je met een volumineuze en zware rugzak naar boven klimt. Je kunt je hartslaglimiet vooraf instellen, zodat je jezelf niet overbelast tijdens de eerste etappe en je kracht behoudt totdat je het moeilijkste deel van de route hebt bereikt.

De hoogtemeter van het horloge zal de toerist helpen om te gaan met acclimatisatie op grote hoogte. Het is belangrijk om hier het principe van een gefaseerde, stapsgewijze klim in acht te nemen. Een hartslagmeter komt ook goed van pas: als de hartslag op de parkeerplaats hoog is, bedenk dan of het zin heeft om vandaag nog hoger te klimmen?

De Garmin Fenix 3-wandelleider helpt bij het maken van de juiste weersvoorspelling, geeft gegevens over atmosferische druk en luchttemperatuur. Het Storm Weather Alert-programma helpt de reisgroep veilig te houden. Met de TrackBack-functie kan de groep zonder gedoe en problemen terugkeren naar het startpunt, zelfs vanuit de meest afgelegen struikgewas. De smartwatch draait het spoor eenvoudig om en wijst de weg terug naar huis voor toeristen. Daarom kiezen professionele wandelaars voor de Garmin Fenix 3.

Aanbevolen: