Industriële LED-armaturen: Soorten En Fabrikanten

Inhoudsopgave:

Industriële LED-armaturen: Soorten En Fabrikanten
Industriële LED-armaturen: Soorten En Fabrikanten

Video: Industriële LED-armaturen: Soorten En Fabrikanten

Video: Industriële LED-armaturen: Soorten En Fabrikanten
Video: Industrial LED Lighting 101 2024, April
Anonim

LED-lampen zijn te vinden in werkplaatsen, ze worden gebruikt om magazijnen, parkeerplaatsen en gebieden grenzend aan industriële faciliteiten te verlichten. De apparaten zijn niet alleen ontworpen voor binnen, maar ook voor buiten en verschillen daarom van standaardproducten.

industriële led-armaturen
industriële led-armaturen

De lampen worden niet warm, omdat ze zijn voorzien van een warmteafvoersysteem. Ze zijn ontworpen om in ruwe omgevingen te werken, dus ze werken continu en zonder onderbreking. Dit werd mogelijk doordat ze een bijzonder design hebben en een hoge mate van bescherming hebben.

Soorten LED-armaturen

Alle apparaten die door bedrijven zijn vervaardigd, kunnen worden onderverdeeld in de volgende groepen:

  1. Werk apparatuur. Lampen van dit type worden geïnstalleerd in fabrieken, laboratoria en andere faciliteiten.
  2. Noodverlichting. Het wordt gebruikt in werkplaatsen die constant moeten worden gecontroleerd, zelfs buiten werkuren.
  3. Noodlichten. Ze gaan aan als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Bijvoorbeeld in gevallen waarin de hoofdvoeding is losgekoppeld.
  4. Beveiligingsverlichtingsapparatuur wordt geïnstalleerd langs de omtrek van bouwplaatsen, parkeerplaatsen en andere voorzieningen.

Er zijn verschillende manieren om apparaten te monteren. Ze kunnen op muren worden geplaatst, dicht bij het object. Er is vraag naar draaibare modellen, die een gerichte lichtstraal geven.

Plafond gemonteerd op plafonds, ze zijn ook geïnstalleerd op het plafond van het pand. Meestal wordt de bevestiging op een metalen structuur uitgevoerd, maar een optie is mogelijk op basis van het bevestigen van producten aan het plafond met behulp van stroppen. In het laatste geval worden de armaturen op een vooraf bepaalde hoogte geplaatst. Het is gekozen rekening houdend met de normen en gericht op het vereiste vermogen van de lichtstroom.

Fabrikanten produceren ingebouwde modellen, maar ze worden pas op hun plaats gemonteerd nadat de afwerking van de locaties is voltooid. Opbouwapparaten zijn geschikt voor verschillende objecten, dergelijke producten vereisen geen permanente installatie. In ruimtes waar een grote kans op explosie bestaat, worden producten met een versterkte behuizing gemonteerd. Ze verschillen doordat alle structurele elementen stevig met elkaar zijn verbonden, wat een betrouwbare bescherming tegen vonken is.

Armatuurfabrikanten

Nichia Corporation, een Japans bedrijf, wordt beschouwd als de marktleider. Lampen vervaardigd voor industriële gebouwen onderscheiden zich door hun kwaliteit en duurzaamheid. Ze zijn beschermd tegen vocht, er komt geen stof in, dus worden ze geïnstalleerd op parkeerplaatsen, in zwembaden en in magazijnen. De producten zijn in trek bij organisaties die besluiten niet te besparen op verlichtingsarmaturen. Een andere fabrikant is OSRAM, wiens producten van hoge kwaliteit en betaalbare kosten zijn.

Russische ondernemingen produceren ook LED-lampen, dit zijn Optogan, Focus, Planar-Svetotekhnika. Ze maken producten voor zware omstandigheden. Modellen kunnen worden gemonteerd in zwembaden, ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Organisaties zijn voortdurend bezig met het verbeteren van ontwerpen om consumenten betrouwbare verlichtingsarmaturen te bieden.

Aanbevolen: