Welke Videokaart Is Meer Geschikt Voor Een Laptop

Inhoudsopgave:

Welke Videokaart Is Meer Geschikt Voor Een Laptop
Welke Videokaart Is Meer Geschikt Voor Een Laptop

Video: Welke Videokaart Is Meer Geschikt Voor Een Laptop

Video: Welke Videokaart Is Meer Geschikt Voor Een Laptop
Video: Welke laptop is geschikt voor gaming? 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een laptop moet u naast de algemene technische kenmerken en de capaciteit van de batterij letten op een onderdeel als een videokaart. Het hangt af van hoeveel krachtige grafische programma's u op uw nieuwe pc kunt uitvoeren.

Welke videokaart is meer geschikt voor een laptop
Welke videokaart is meer geschikt voor een laptop

De taak van elke pc-videokaart is om het beeld te renderen en op de monitor weer te geven. De kwaliteit van het beeld en het feit of de engine de geladen grafische afbeeldingen zal "trekken", hangt af van hoe krachtig de videokaart in uw laptop is.

Laptop videokaarten zijn onderverdeeld in:

-geïntegreerd, die de rekenkracht van de centrale processor en het totale RAM-geheugen van het apparaat gebruiken;

- discreet, die hun eigen processor hebben voor grafische bewerkingen en hun eigen speciale RAM. Dergelijke kaarten worden in de sleuven van het moederbord geïnstalleerd.

Geïntegreerde grafische kaart

De meeste moderne budget-notebooks zijn uitgerust met geïntegreerde videokaarten, die voldoende zijn voor het bekijken van video's, surfen op internet, het gebruik van verschillende kantoorprogramma's en het draaien van games met lage systeemvereisten. In de regel is de prijs voor dergelijke laptops laag en betaalbaar voor bijna elke gebruiker. Doordat de videokaart in de centrale processor van de laptop is geïntegreerd, zijn de belangrijkste spelers op deze markt de fabrikanten van processors Intel en AMD.

De meest voorkomende is de Intel HD Graphics-videocontroller. Deze oplossing wordt gebruikt in veel laptops in de prijsklasse van 11 tot 20 duizend roebel.

Discrete grafische kaarten

In de moderne videokaartmarkt zijn de belangrijkste fabrikanten NVidia GeForce en Radeon, die discrete videokaarten produceren. Of je nu krachtige grafische games speelt of een laptop gebruikt om video's te maken, een pc gebruikt met moderne krachtige grafische editors zoals Adobe Photoshop of Corel Drow, je kunt niet zonder een aparte grafische kaart. Toegegeven, zo'n laptop zal meerdere orden van grootte duurder zijn, maar je kunt er met elke grafische kaart aan werken. Er is echter ook een minpuntje - discrete kaarten "vreten" veel energie op, d.w.z. de laptop zal een kortere tijd autonoom werken dan die waarop de geïntegreerde grafische kaart staat.

Discrete videokaarten worden gekenmerkt door de volgende indicatoren:

- kernklokfrequentie, gemeten in megahertz;

- geheugenbandbreedte, gemeten in gigabits per seconde;

- het aantal textuurprocessors;

- het aantal universele processors.

Hoe hoger deze specificaties, hoe beter de discrete grafische kaart die u kiest. Van de beste en modernste worden de volgende aanbevolen:

- Radeon R9 295X2;

- Radeon YD 7990;

- GeForce GTX Titan Zwart;

- GeForce GTX 780.

Aanbevolen: