Is De Tablet Geschikt Voor Tekstwerk?

Inhoudsopgave:

Is De Tablet Geschikt Voor Tekstwerk?
Is De Tablet Geschikt Voor Tekstwerk?

Video: Is De Tablet Geschikt Voor Tekstwerk?

Video: Is De Tablet Geschikt Voor Tekstwerk?
Video: Best Note-Taking Tablets in 2020 [Top 5 Picks For Writing Things!] 2024, Mei
Anonim

Hoewel de tablet vooral voor amusementsdoeleinden is, zijn er mensen die hem zakelijk nodig hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt door het compacte formaat, de verhoogde mobiliteit en functionaliteit die geschikt is voor bijna alle stationaire computers en laptops. Maar is een tablet handig voor tekstverwerking?

Is de tablet geschikt voor tekstwerk?
Is de tablet geschikt voor tekstwerk?

Scherm grootte

Allereerst beïnvloedt de diagonaal van het scherm het gemak van het werken met de tablet. De meest goedkope modellen zijn uitgerust met 7-inch schermen. Dit scherm is voldoende voor comfortabel surfen, games en andere multimediataken. Het typen van tekst op een dergelijk scherm is echter een grote en tijdrovende taak. Ten eerste is het moeilijk om tekst te lezen. Ten tweede zijn er frequente missers tussen het schermtoetsenbord en het invoergebied, waardoor de toch al lage typsnelheid aanzienlijk wordt verminderd.

Om je typsnelheid en tekstgrootte te verbeteren, heb je een tablet nodig met een schermdiameter van minimaal 9 inch. Maar de kosten van dergelijke apparaten zijn een orde van grootte hoger dan die van budgettegenhangers met kleinere schermen.

Extra invoerapparaten

Als een persoon het gemak van het werken met tekst op een tablet wil bereiken, heeft hij hiervoor de nodige invoerapparaten nodig. Ten eerste is er een speciaal toetsenbord. De grootte van een toetsenbord voor een tablet kan overeenkomen met de diameter of hetzelfde zijn als bijvoorbeeld een netbook. De kosten van dergelijke toetsenborden bedragen ongeveer 1500-2500 roebel. Voordat u een dergelijk apparaat aanschaft, moet u ervoor zorgen dat de tablet OTG-technologie ondersteunt. Met andere woorden, het moet de apparaten die erop zijn aangesloten waarnemen: toetsenborden, muizen, verwisselbare media, 3G / 4G-modems, enz.

Sommige toetsenborden hebben aanraakgebieden die vergelijkbaar zijn met die van laptop-touchpads. Met behulp hiervan kunt u met de tablet werken zonder het scherm aan te raken, waardoor u sneller met tekst kunt werken. Er zijn ook vergelijkbare draadloze apparaten die bluetooth gebruiken. Dit is erg handig, maar u moet niet alleen de tablet opladen, maar ook het toetsenbord. De kosten van dergelijke invoerapparaten variëren van 2.000 tot 3.000 roebel.

Het is te zien dat de prijs van draagbare toetsenborden en andere gadgets voor een tablet vrij duur is. Maar als een persoon een tablet moet gebruiken voor tekstverwerking, is het beter om er een te krijgen.

Gevolgtrekking

Werken met een tablet als tekstbewerkingstool brengt veel nuances met zich mee: schermgrootte, schermgebruik, toetsenbordbeschikbaarheid, enz. De prijs van een tabletcomputer uitgerust met een behoorlijk scherm en een extra toetsenbord daarvoor is vergelijkbaar met de prijs van een netbook met goede parameters, of zelfs een budgetlaptop. Deze prijs is nog exclusief de kosten van de tekstbewerkingssoftware. Daarom, als een persoon van mening is dat een tablet nodig is voor tekstwerk, moet hij twee keer nadenken over de wenselijkheid van een dergelijke aankoop.

Aanbevolen: