Welk Videoformaat Is Geschikt Voor Een Mobiele Telefoon

Inhoudsopgave:

Welk Videoformaat Is Geschikt Voor Een Mobiele Telefoon
Welk Videoformaat Is Geschikt Voor Een Mobiele Telefoon

Video: Welk Videoformaat Is Geschikt Voor Een Mobiele Telefoon

Video: Welk Videoformaat Is Geschikt Voor Een Mobiele Telefoon
Video: Dit zijn de beste smartphones onder €250 in 2021 | Top 5 | SmartphoneMan 2024, Mei
Anonim

Mobiele apparaten zijn een zeer grillige techniek, waarop het niet altijd mogelijk zal zijn om het gewenste formaat te reproduceren. In dit opzicht hebben gebruikers de behoefte om films van een bepaald formaat te downloaden of ze te converteren.

Welk videoformaat is geschikt voor een mobiele telefoon
Welk videoformaat is geschikt voor een mobiele telefoon

Mobiele telefoons kunnen niet altijd video's in een bepaald formaat afspelen. De meest populaire zijn 3GP of MPEG-4 (MP4). Beide formaten hebben hun eigen voor- en nadelen. Als je telefoon een ander formaat, bijvoorbeeld AVI, niet ondersteunt, moet je de video natuurlijk naar een van deze formaten converteren of speciale spelers gebruiken.

De meest populaire formaten voor mobiele apparaten

Het 3GP-formaat wordt meestal gebruikt op oudere mobiele telefoons. Het heeft een nogal dubieus voordeel - het neemt een minimale hoeveelheid ruimte in beslag. Met dit voordeel heeft het een belangrijk nadeel, namelijk dat video-opnames in dit formaat een slechte beeldkwaliteit hebben. Als beeldkwaliteit voor u het belangrijkste is, dan werkt dit formaat natuurlijk niet. Er moet een belangrijke nuance worden opgemerkt: de meeste mobiele telefoons nemen video op in 3GP-formaat wanneer ze video opnemen op hun camera.

Wat MPEG-4 betreft, zullen bestanden in dit formaat iets groter zijn dan 3GP. Dit komt doordat hun kwaliteit (zowel beeld als geluid) een orde van grootte hoger ligt. Als je een moderne telefoon hebt, dan is dit videoformaat perfect. De afbeelding zal redelijk acceptabel zijn, hoewel het bestand meer ruimte in beslag zal nemen dan 3GP.

Niet-standaard oplossingen

Zoals hierboven vermeld, kan het na het installeren van speciale programma's (met name spelers, bijvoorbeeld SmartMovie of The Core Pocket Media Player, afhankelijk van het besturingssysteem dat op de telefoon wordt gebruikt), andere videoformaten afspelen, bijvoorbeeld AVI, aan de telefoon. Dit formaat is vrij gebruikelijk op internet. In tegenstelling tot de vorige twee zit het er tussenin. De beeldkwaliteit is niet de beste, maar het is redelijk acceptabel, en wat betreft de ruimte die door dergelijke bestanden wordt ingenomen, ze wegen niet zo veel.

Het zijn de hierboven genoemde video-indelingen die het populairst zijn, maar de mogelijkheden van elke telefoon variëren direct, afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem. Windows Mobile-telefoons kunnen bijvoorbeeld, naast alle bovenstaande formaten, nog een andere afspelen - WMV, wat ook iets tussen 3GP en MPEG-4 in zit. Dit is vrij logisch, aangezien het formaat zelf is uitgevonden door Microsoft voor Windows-besturingssystemen.

Aanbevolen: