Hoe Maak Je Een Geluidsopname

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Geluidsopname
Hoe Maak Je Een Geluidsopname

Video: Hoe Maak Je Een Geluidsopname

Video: Hoe Maak Je Een Geluidsopname
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Moderne technologieën vereenvoudigen het werk van een professional en brengen amateurs dichter bij de mogelijkheid om een audiotrack van hoge kwaliteit te maken met een gewone computer en een geluidseditor. Geluidsopname betekent meestal track-by-track (instrument voor instrument) het maken van een compositie met live-artiesten. Maar het begin van de opname is geen druk op de opnameknop, maar een voorbereidende fase.

Hoe maak je een geluidsopname
Hoe maak je een geluidsopname

instructies:

Stap 1

De eerste stap is het opnemen van de drumpartij. Bereid gereedschap en apparatuur voor op het werk. Steek de kabel van de instrumentmicrofoon in de microfooningang van uw computer. Plaats het vel in het gat in de kickdrum van de drumkit. Installeer en sluit extra microfoons aan om andere drums te laten klinken.

Stap 2

Als de muzikant klaar is, open je de geluidseditor, speel je de metronoom in het gewenste tempo en druk je op de opnameknop. Neem het eerste deel van de track op (intro). Als de muzikant aarzelt, stop dan met opnemen en begin opnieuw. Herhaal dit totdat je een bijna perfect rechte intro krijgt.

Stap 3

Ga naar het volgende deel, meestal een solo. Schrijf het op dezelfde manier op en bereik keer op keer perfecte prestaties. Kopieer de lead naar de delen van de track waar deze wordt herhaald.

Stap 4

Neem de rest van de partijen op dezelfde manier op: bridge, refrein, breakout.

Stap 5

Sluit de bas aan op de versterker, plaats de microfoon van de basdrum naar de speaker. Ga naar het begin van de opname en druk op de opnameknop om het eerste segment (intro) op te nemen. Net als bij de drummer, blijf proberen totdat je zonder aarzeling opneemt. Zo is het ook met de rest van het lied.

Stap 6

Koppel je gitaar los van je versterker, sluit een slaggitaar aan met een effectprocessor. De opname vindt plaats volgens hetzelfde principe.

Stap 7

Dan zijn er melodische en onderstem-instrumenten: leadgitaar, synthesizers, fluiten, violen en andere. Neem elektronische instrumenten op door verbinding te maken met de versterker (dan is de microfoon bij de luidspreker) en akoestische instrumenten zonder versterking (de microfoon bevindt zich bij het resonatorgat of bij de bel).

Stap 8

Neem je stem als laatste op.

Stap 9

Verwerk de opname door de balans tussen volume en frequenties aan te passen, ruis te verwijderen en effecten toe te voegen. De opname is klaar.

Aanbevolen: