Kaarten Installeren Op Nokia

Inhoudsopgave:

Kaarten Installeren Op Nokia
Kaarten Installeren Op Nokia

Video: Kaarten Installeren Op Nokia

Video: Kaarten Installeren Op Nokia
Video: How to Download Maps for offline Navigation on Nokia Lumia phones 2024, Mei
Anonim

Als je geen navigator hebt, maar wel een Nokia-telefoon uit het middensegment, dan heb je geluk. Het kan worden aangevuld met de navigatorfunctie, hetzij door een software- of door een hardware-softwaremethode. In het tweede geval is een kleine externe navigatie-ontvanger vereist.

Kaarten installeren op Nokia
Kaarten installeren op Nokia

instructies:

Stap 1

Voer een aantal voorbereidende handelingen uit voordat u de navigatorfunctie aan de telefoon toevoegt. Verbind uw operator met internet via GPRS of 3G. Vraag een ondersteuningsconsulent om u de instellingen te sturen voor een toegangspunt (APN) dat is ontworpen om met internet te werken (geen WAP!). Zoek uit of uw provider onbeperkte internettoegang heeft in uw regio en hoeveel dit kost. Als de kosten bij u passen, zorg er dan voor dat u deze aansluit. Nadat u de instellingen hebt voltooid, schakelt u de telefoon uit en weer in en controleert u of de service geldig is.

Stap 2

Kijk in de instructies voor uw apparaat, of in de kenmerken ervan die op internet zijn gepost, ten eerste op welk platform het is gebouwd - Series 40 of Series 60, en in het tweede geval - ook de versie van het Symbian-besturingssysteem. Controleer daarnaast of het toestel is uitgerust met een ingebouwde navigatie-ontvanger. Zonder interne of externe ontvanger kunnen sommige programma's de locatie bepalen met behulp van signalen van basisstations, maar het is zo grof dat zo'n navigator bijna ongeschikt zal zijn voor praktisch gebruik.

Stap 3

Als je telefoon geen ingebouwde navigatie-ontvanger heeft, koop dan een kant-en-klare module - een navigatie-ontvanger met een Bluetooth-interface. Dit is een soort repeater: hij ontvangt een navigatiesignaal van een satelliet, interpreteert het en zendt vervolgens, emulerend een COM-poort, tekstinformatie in NMEA-formaat weer via de radio - via Bluetooth - naar je telefoon. Het apparaat heeft een ingebouwde batterij, dus nu moet je eraan denken om niet alleen je telefoon op te laden, maar ook de "puck" - dit wordt in het jargon soms een ontvanger genoemd. Als je gewend bent om vaak je oude telefoons te verkopen en ze te vervangen door nieuwe, nu kunt u één keer besparen door een apparaat zonder GPS-ondersteuning te kopen: een eenmaal gekochte "puck" wordt van de ene telefoon naar de andere "geërfd". Bovendien zijn sommige dure externe apparaten compatibel met GLONASS, wat niet wordt geleverd door de ingebouwde ontvangers van een van de Nokia-telefoonmodellen.

Stap 4

Kies welke navigatietoepassing je op je telefoon wilt gebruiken. Als de capaciteit van de geheugenkaart het toelaat, installeer er dan meerdere tegelijk. Dit zijn de belangrijkste:

gratis verkeer voor Yandex. Maps. Onthoud dat in dit geval het verkeer alleen gratis is voor een speciale versie van de applicatie die is gedownload van de website van de operator.

Stap 5

Download de versie van het programma voor uw telefoonplatform. Als het een Series 40 is, plaats je het JAR-bestand hier in de map op je geheugenstick die voor applicaties is. Als het telefoonplatform Series 60 is, plaatst u het bijbehorende bestand (met de SIS- of SISX-extensie, afhankelijk van de versie van het Symbian-platform) op de geheugenkaart in de map "Overige". Nadat u de geheugenkaart weer in de telefoon hebt geplaatst, gaat u met Bestandsbeheer naar deze map, selecteert u het bestand en begint de installatie van het programma. Bevestig alle verzoeken in de loop ervan en selecteer de geheugenkaart als installatielocatie. Als u een lokaal kaartbestand hebt gedownload, plaatst u dit in de map van de geheugenkaart die is aangegeven in de documentatie bij het programma.

Stap 6

Start het navigatieprogramma, geef het toegang tot internet. Als u een externe navigatie-ontvanger gebruikt om ermee te koppelen, zoek dan het overeenkomstige item in het programmamenu (niet in het menu van de telefoon!). Bereid deze vanaf de zijkant van de ontvanger voor op het koppelen volgens de instructies ervoor.

Stap 7

Ga aan de slag met de navigatiesoftware.

Aanbevolen: