Twee Tv's Op één Kabel Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Tv's Op één Kabel Aansluiten
Twee Tv's Op één Kabel Aansluiten

Video: Twee Tv's Op één Kabel Aansluiten

Video: Twee Tv's Op één Kabel Aansluiten
Video: Hoe je tv/coax aansluiting maken. 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om meerdere tv's op één kabel aan te sluiten. De verbindingsoptie hangt alleen af van het uiteindelijke doel van deze verbinding.

Twee tv's op één kabel aansluiten
Twee tv's op één kabel aansluiten

Noodzakelijk

splitter

instructies:

Stap 1

Als u uw tv's op één kabel-tv-draad moet aansluiten, gebruik dan een speciale splitter. Dit apparaat is een soort T-stuk dat een coaxkabel vertakt. Sluit het ene uiteinde van de splitter aan op de gewenste kabel en verbind de resterende vrije sleuven met de tv's met behulp van de juiste draden.

Stap 2

Als u de ontvanger gebruikt om toegang te krijgen tot satelliet-tv, koop dan een extra splitter. Veel hangt af van welk kanaal je hebt gekozen om de receiver op je tv aan te sluiten. Momenteel zijn VGA- en DVI-poortsplitters gemakkelijk te vinden in het publieke domein. Sluit dit accessoire aan op de kabel die uit de ontvanger komt. Sluit je tv's erop aan.

Stap 3

Houd er rekening mee dat extra adapters kunnen worden gebruikt om de VGA-, DVI- en HDMI-poorten met elkaar te verbinden. Koop een geschikte adapterset. Houd er rekening mee dat het gebruik van deze accessoires de kwaliteit van het verzonden signaal aanzienlijk zal verminderen. Houd er rekening mee dat met deze optie om tv's op één kabel aan te sluiten, beide apparaten één kanaal zullen weergeven.

Stap 4

Gebruik een VGA- of DVI-poortsplitter om tv's op één computervideokaartconnector aan te sluiten. In dit geval wordt een identiek signaal naar beide apparaten verzonden, wat niet altijd handig is.

Stap 5

De optimale oplossing is om twee soorten verbindingen te gebruiken. Sluit de coaxkabel van een conventionele antenne aan op beide tv's met behulp van de bovenstaande methode. Sluit beide apparaten aan op de ontvanger. Met deze methode kunt u de tv-bedieningsmodus (ontvanger / antenne) op het juiste moment omschakelen, waardoor u de mogelijkheid hebt om het gewenste kanaal te selecteren. Als je beide tv's wilt aansluiten op satelliet-tv, kies dan het bedrijf dat zijn eigen enkele ontvanger installeert voor het huis of de ingang.

Aanbevolen: