Hoe De Oortelefoon Op De Stekker Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Oortelefoon Op De Stekker Aan Te Sluiten?
Hoe De Oortelefoon Op De Stekker Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Oortelefoon Op De Stekker Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Oortelefoon Op De Stekker Aan Te Sluiten?
Video: Koptelefoon aansluiting 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende soorten stekkers: recht, haaks en origineel niet scheidbaar. Bij het kiezen van pluggen moet rekening worden gehouden met de kenmerken van elk type. Zo wordt een rechte stekker gemakkelijk uit de speler getrokken en komt er veel druk op de kunststof aansluiting van de ontvanger. De hoek is ook niet strak genoeg in de speler.

Hoe de oortelefoon op de stekker aan te sluiten?
Hoe de oortelefoon op de stekker aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Zet de speler aan en zorg ervoor dat, terwijl u de draad buigt, de breuk optreedt naast de stekker. Knip vervolgens met een kleine marge op de juiste plaats de kabel door. U hebt een klein stukje doorzichtige siliconenslang nodig (u kunt een druppelbuisje gebruiken). Steek de kabel vooraf in de buis.

Stap 2

Snijd het plastic van de stekkerkop met een scherp mes en leg het metalen deel van de stekker bloot.

Stap 3

Bereid de kabel voor met een scherp mes of soldeerbout en scheid alle draden. Draai vervolgens de juiste draden en vertin de kabel. Gebruik voor het vertinnen van de gelakte draden op het budget een aspirinetablet. Schil de lak nooit met een mes, omdat sneden in de draad tot voortijdige breuk leiden.

Stap 4

Soldeer de kabel aan de stekker en let daarbij op de juiste pinout. Houd bij het faseren van je koptelefoon gewoon bij welke draden naar welke koptelefoon gaan. Als er een ronde kabel van de vork loopt of door het ene oortje naar het andere gaat, bel dan de kabel met een tester of de speler zelf. Als de kabels verschillende kleuren hebben, is het rechterkanaal meestal rood gemarkeerd en het linkerkanaal meestal wit, maar het gebeurt ook omgekeerd. Als u enkeladerige geleiders hebt, zijn de gemeenschappelijke draad geleiders die niet zijn gelakt. Maar in ieder geval is het veiliger om de kabel met een tester te ringen voordat u gaat solderen.

Stap 5

de koptelefoon is klaar voor gebruik.

Aanbevolen: