Hoe Een Stekker Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stekker Te Repareren?
Hoe Een Stekker Te Repareren?

Video: Hoe Een Stekker Te Repareren?

Video: Hoe Een Stekker Te Repareren?
Video: Stekker monteren | Zo doe je dat | Praxis 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen liep tegen dit probleem aan. Het is vooral relevant voor laptopbezitters wanneer de voedingsstekker uitvalt. Het buigt en als gevolg daarvan breken de antennes af of branden ze helemaal uit. Het lijkt erop dat het nodig is om de hele kabel en de voeding zelf te vervangen, maar het is voldoende om alleen de stekker te repareren. En je kunt het zelf thuis doen. Zelfs een persoon die geen speciale kennis en vaardigheden op het gebied van elektronica heeft, kan dit werk aan.

Hoe een stekker te repareren?
Hoe een stekker te repareren?

Noodzakelijk

  • - stekker;
  • - hulpmiddelen.

instructies:

Stap 1

Koop twee stekkers bij een radiowinkel. Ze zijn goedkoop - ongeveer tien tot vijftien roebel. Je moet opvouwbare pluggen kopen, omdat het gemakkelijker is om ermee te werken en het feit dat ze begrijpen dat het in deze situatie erg handig zal zijn.

Stap 2

Draai het plastic deksel van de plug langs de schroefdraad en verwijder de metalen kern. Dit is wat je nodig hebt. Als je nog niet eerder met zoiets te maken hebt gehad, bestudeer dan de "binnenkant" van de plug. Er moeten twee verschillende aansluitingen zijn waaraan de draden gewoonlijk worden bevestigd.

Stap 3

Reinig de kabelbedrading. Om dit te doen, knipt u voorzichtig vijf centimeter van de laptopkabel af met een mes langs de centimeters en legt u de draden bloot waaruit het bestaat. Voor het snijden is het beter om een administratief papiermes te gebruiken. Doe dit voorzichtig om de draad zelf niet te beschadigen, anders werkt de stekker niet.

Stap 4

Bevestig ze vervolgens aan de overeenkomstige klemmen op de gekochte en voorbereide stekker. Schroef de middelste draad en de vlecht vast - de tweede draad gaat naar het lichaam, dus druk hem op de plug met een speciale taps toelopende tang of een werkende pincet.

Stap 5

Bevestig het verwijderde deksel op de oorspronkelijke positie. Inklapbare pluggen zijn hiervoor handig - u kunt het esthetische uiterlijk van het apparaat na reparatie behouden, zonder dat u ruw elektrische tape of lijmvlekken uitsteekt. Waarom werd er gezegd dat je twee stekkers moest kopen, en er werd er maar één gebruikt? Omdat ze maar een paar centen kosten en bij herhaalde pech hoef je om 3 uur 's nachts, als je echt achter de computer moet werken, gewoon niet meer te piekeren en te puzzelen waar je een stekker kunt kopen..

Stap 6

Zet het dus in uw gereedschapskist of bureau voor toegang wanneer dat nodig is. Het blijft alleen om succes te wensen en er nogmaals aan te herinneren dat je bijna elke reparatie zelf aankunt.

Aanbevolen: