Hoe Maak Je Een Micro-oortelefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Micro-oortelefoon?
Hoe Maak Je Een Micro-oortelefoon?

Video: Hoe Maak Je Een Micro-oortelefoon?

Video: Hoe Maak Je Een Micro-oortelefoon?
Video: How to make Bluetooth headphones at home. (under 100-120 Rs) 2024, Mei
Anonim

Oortelefoons hebben een brede praktische toepassing gevonden bij studenten tijdens examens en tests. Het is echter zo dat het duur is om dit apparaat aan te schaffen. In dit geval kunt u het zelf samenstellen.

Hoe maak je een micro-oortelefoon?
Hoe maak je een micro-oortelefoon?

Noodzakelijk

  • - soldeerbout;
  • - microwelldiagram;
  • - accu;
  • - details van het circuit.

instructies:

Stap 1

Koop alle benodigde onderdelen voor de oortelefoon. Ze zijn te vinden in winkels of online te koop. Het belangrijkste is om te onthouden dat hoe kleiner de elementen van het apparaat, hoe onzichtbaarder het zal zijn. Je hebt transistors sot23 nodig van de merken VS847S, KT3130B9, VS847V, condensatoren met een nominale waarde van 0,1 F, chipweerstanden met een nominale waarde van 10 kOhm, 43 kOhm, 560 kOhm. De geluidsbron zal een elektromagnetische miniatuurtelefoon zijn, bijvoorbeeld TEM-1956.

Stap 2

Zoek een micro-oortelefooncircuit op internet. Bestudeer het goed en controleer of je de benodigde items hebt. Neem een bord van het gewenste formaat en soldeer alle elementen volgens de algemene regels voor SMD-elementen. Nadat u klaar bent met solderen, wast u het bord van de flux en controleert u met een multimeter of het correct is gedaan en dat er geen kortsluiting is tussen de elementen.

Stap 3

Maak een ontvangende spoel van geëmailleerde draad PEV-2 en wind ongeveer 70-100 windingen op de microschakeling. Soldeer de uiteinden van de draad aan het bord in overeenstemming met de aanbevelingen van het bedradingsschema van de micro-oortelefoon.

Stap 4

Maak een fasung waarin de batterij wordt geïnstalleerd om het oorstuk van stroom te voorzien. Het kan worden gemaakt van elk stijf metaalmateriaal. Neem bijvoorbeeld een munt van 5 kopeken en buig deze onder hitte. Soldeer de fasung op het bord en spoel het vloeimiddel af. Controleer op kortsluiting met een multimeter.

Stap 5

Plaats de batterij in de fasung. Controleer op geluid. Om dit te doen, raakt u met een pincet of een schroevendraaier de basis van de transistors aan, als u een sis hoort, betekent dit dat de montage van het apparaat correct is uitgevoerd. Monteer daarna de oortelefoon in een zelfgemaakte hoes of wikkel deze in met isolatietape. Gebruik dikke draad om een oorhouder te maken, die ook omwikkeld is met isolatietape of ander materiaal voor gebruiksgemak.

Aanbevolen: