Een Canon-cartridge Opnieuw Opbouwen

Inhoudsopgave:

Een Canon-cartridge Opnieuw Opbouwen
Een Canon-cartridge Opnieuw Opbouwen
Anonim

Over het algemeen wordt het herfabriceren van een gedroogde Canon-cartridge vertrouwd door professionals. De herstelprocedure, hoewel eenvoudig, is vrij lang en de verantwoordelijkheid voor het resultaat ligt uitsluitend bij de gebruiker. Houd er rekening mee dat alleen gedroogde cartridges met een geldige vervaldatum kunnen worden hersteld. Het heeft geen zin om beschadigde en oude verbruiksartikelen te herstellen.

Een Canon-cartridge opnieuw opbouwen
Een Canon-cartridge opnieuw opbouwen

Noodzakelijk

  • - gedistilleerd water;
  • - vloeistof voor het wassen van glazen;
  • - spoelpomp.

instructies:

Stap 1

Voor de koudeweekprocedure verwijdert u de cartridge uit de printer. Giet 1 cm glasreiniger in een apart bakje met deksel Plaats de patroon in een bakje met afwasmiddel, sluit het deksel en laat 12 uur staan. Als de patroon langer dan een maand niet is gebruikt, moet u deze aanvullen met een oplossing van glasreiniger en gedestilleerd water in een verhouding van 1: 1. Voer in dit geval de koudweekprocedure binnen 24 uur uit. Verwijder aan het einde van de procedure de cartridge en dep het afdrukgedeelte af met een tissue. Een duidelijke, spleetvrije afdruk van de bedrukkingsstrook moet op het servet achterblijven. Ga door met de inweekprocedure tot 7 dagen totdat de afdruk stevig is.

Stap 2

Als inweken niet helpt, probeer dan de patroon te verdampen. Kook hiervoor de waterkoker en richt de stoom uit de tuit op het werkoppervlak van de patroon. Controleer de restauratiekwaliteit elke 5 seconden met een servet, zoals hierboven beschreven. Als de cartridge na een minuut van deze procedure niet herstelt, stop dan met proberen.

Stap 3

Voor een professionele methode voor het terugwinnen van patronen, schaf een gespecialiseerde pompwasser aan. Deze methode is het meest effectief, maar ook het duurst vanwege de hoge kosten van de wasset. De patroon is gevuld met spoelvloeistof of een mengsel van glaswasvloeistof met water (verhouding 50:50). Vervolgens wordt het mengsel met behulp van een pomp door de sproeiers van de cartridge naar buiten gezogen. De procedure gaat door totdat het uittredende mengsel volledig transparant wordt.

Stap 4

Nadat u de Canon-cartridge hebt gereinigd, plaatst u deze in de printer en reinigt u deze met een speciaal hulpprogramma. Dit programma is verschillend voor elk printermodel, maar u kunt het vinden in de sectie "Hulpprogramma's" - "De cartridge reinigen". Deze reiniging moet meerdere keren worden uitgevoerd met tussenpozen van 60 minuten.

Stap 5

Na het voltooien van alle procedures, vult u de cartridge met kwaliteitsinkt. Houd bij het kiezen van een herstelmethode rekening met het type cartridge. De cold-soak methode is zeer geschikt voor het vacuüm vasthouden van inktpatronen. Voor een patroon met een absorberende spons is de verdampingsmethode in combinatie met een pompspoeling van het patroon goed geschikt. Aparte printkopcartridge probeer eerst meerdere keren te reinigen met behulp van de printerdriver. Als dat niet het geval is, verwijdert u de koppen en laat u ze apart weken.

Aanbevolen: