De Ketting Van Een Fiets Verwijderen

Inhoudsopgave:

De Ketting Van Een Fiets Verwijderen
De Ketting Van Een Fiets Verwijderen

Video: De Ketting Van Een Fiets Verwijderen

Video: De Ketting Van Een Fiets Verwijderen
Video: Zo vervang of repareer je een ketting met een Shimano breekpen 2024, Mei
Anonim

Als de fietsketting geluid begint te maken en langzamer gaat werken, moet deze worden gerepareerd of vervangen. Om dit te doen, moet de ketting van de fiets worden verwijderd om versleten schakels te reinigen en te vervangen. Dezelfde procedure is vereist na het installeren van tandwielen met een verhoogd of verlaagd aantal tanden. In dit geval moet u respectievelijk schakels toevoegen of verwijderen, wat niet kan zonder de ketting van de fiets te verwijderen. Doet u dit niet goed, dan ontstaan er problemen met de ketting die vervangen moeten worden.

De ketting van een fiets verwijderen
De ketting van een fiets verwijderen

Noodzakelijk

  • - sleutels ingesteld;
  • - een apparaat om in de ketting te knijpen;
  • - schroevendraaier;
  • - tang.

instructies:

Stap 1

Verwijder de ketting van de tandwielen van de fiets. Om dit te doen, draait u het om en plaatst u het op het stuur en het zadel. Draai vervolgens de moeren van het achterwiel los waarmee het aan het frame is bevestigd. Maak de ketting voorzichtig los van het achtertandwiel of van de kettingaanvoerrollen op een fiets met meerdere versnellingen en verwijder het achterwiel. Maak vervolgens de ketting los van het voortandwiel. Het wordt op het frame bevestigd, dus om het te verwijderen, hebt u een speciaal apparaat nodig om in de ketting te knijpen.

Stap 2

Een soortgelijk apparaat wordt verkocht in de meeste winkels die fietsonderdelen verkopen. Om de ketting los te maken, drukt u een van de buspennen (pinnen) naar buiten. Selecteer het te demonteren kettingsegment. Dit kan absoluut elk segment zijn dat nog niet eerder is gedemonteerd, wat te zien is aan zijn staat, omdat na elke demontage en montage een dergelijk segment zijn kracht verliest en een beetje verliest.

Stap 3

Steek de geselecteerde schakel in de wringer en zet vast met de speciale kartelschroef. Hiermee wordt de ketting aan het apparaat vastgezet. Bevestig de schakel zodat de pen (kettingpen) precies tegenover de ontgrendelingsas van het apparaat staat. Draai daarna eenvoudig aan de handgreep van de ontgrendelingsas, die aan de bout is bevestigd, en deze knijpt de gewenste pen eruit. Zorg ervoor dat u dit proces onder controle houdt, zodat het niet volledig uit de buitenkant van de link wordt gedrukt. Als dit gebeurt, zal het erg moeilijk zijn om het terug te plaatsen.

Stap 4

Na het uitknijpen van de pin, zal de ketting vanzelf openen, van de fiets verwijderen en de nodige handelingen uitvoeren. Zorg ervoor dat de geëxtrudeerde pin niet verloren gaat. Als het nodig is de ketting in te korten, verwijder dan het benodigde aantal schakels met een kettingbreker. In het geval dat u de lengte moet vergroten, plaatst u de links. Monteer daarna de ketting direct op het frame, steek het achterwiel in de connectoren, trek de ketting over de tandwielen en zet het wiel vast met moeren. Controleer na een paar keer trappen of het mechanisme moeiteloos werkt en geen onnodig geluid maakt.

Stap 5

Er zijn fietskettingen mogelijk, waarvan één schakel een slot. Zoek in dit geval een schakel om de ketting van de fiets te verwijderen. Buig met een schroevendraaier de borgplaat en verwijder deze met een tang, waarna de ketting loskomt. Maar houd er bij het kiezen van een nieuwe fietsketting rekening mee dat deze optie minder duurzaam en betrouwbaar is.

Aanbevolen: