Hoe Maak Je Een Fiets?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Fiets?
Hoe Maak Je Een Fiets?

Video: Hoe Maak Je Een Fiets?

Video: Hoe Maak Je Een Fiets?
Video: Hoe wordt een fiets gemaakt? | Doen Ze Dat Zo? 2024, April
Anonim

Een fiets helemaal opnieuw maken is een nogal arbeidsintensieve taak. Om dit te doen, moet u over de vaardigheden van draaien en loodgieterswerk beschikken en toegang hebben tot een werkplaats die is uitgerust met de nodige machines en gereedschappen. Maar het is heel goed mogelijk dat iedereen een fiets in elkaar zet uit kant-en-klare onderdelen.

Hoe maak je een fiets?
Hoe maak je een fiets?

Het is nodig

inzicht in de complete set van een fiets, vaardigheden in de selectie en montage van apparatuur

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u een tekening maken van de fiets die wordt vervaardigd. Om dit te doen, is het beter om kant-en-klare tekeningen te gebruiken die amateurs en ambachtslieden op internet plaatsen. Als je over dergelijke ontwerpvaardigheden beschikt, kun je zelf een tekening maken.

Dit is een zeer belangrijke zaak - het zal gewoon onmogelijk zijn om op een fiets te rijden die is gemaakt volgens een onjuist berekende tekening. Bovendien, als de balancering verkeerd wordt berekend, zullen sommige verbindingsknooppunten overbelast raken. Dit zal in de toekomst leiden tot ophoping van metaalmoeheid, vernietiging of scheuren in de verbindingen van de onderdelen. Of, simpel gezegd, de fiets valt uit elkaar op het voor jou meest ongelegen moment.

Stap 2

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om thuis wielen en een kettingmechanisme met aandrijving en aangedreven tandwielen te maken, dus je zult al deze onderdelen toch moeten kopen.

Nadat u een geschikte blauwdruk hebt verkregen, bestudeert u deze zorgvuldig. Voor de vervaardiging van het frame zijn metalen buizen met verschillende diameters vereist. Koop het juiste materiaal en ga verder met elk element afzonderlijk. Controleer de lege plekken op gebreken en scheuren.

De vervaardigde elementen worden door middel van puntlassen met elkaar verbonden tot één geheel.

Stap 3

Om een vork te maken, heb je een kleine persmachine en gaslassen nodig. U kunt een smederij en gereedschappen gebruiken die zijn ontworpen voor het smeden van metaal.

Als het frame en de vork bijna klaar zijn, moet je gaten boren voor het aandrijftandwiel in het frame en de wielbevestigingen in het frame en de vork. De gaten moeten strikt loodrecht op de lengteas van het frame en evenwijdig aan elkaar staan.

Stap 4

Dan moet je een stuurpen maken met een stuurpen, een leren zadel met een zadelpen, pedalen. We bevestigen alle onderdelen aan het frame, we hangen het kettingmechanisme, wielen, remmen. Nu kunt u beginnen met testen.

Als de uitrusting waardig op de weg blijft, leidt deze niet naar de zijkant, draaien de pedalen normaal zonder extra inspanning, is de fiets weer gedemonteerd en klaar om te schilderen.

Als de rit ongemakkelijk is of als er tijdens de tests problemen aan het licht komen, moet u de mogelijke oorzaken vinden en elimineren. We herhalen deze procedure totdat de fiets een goed geolied en goed werkend enkelvoudig mechanisme wordt.

Stap 5

Maar waarom zou je jezelf zo moeilijk maken als het gemakkelijker is om kant-en-klare onderdelen te kopen en de fiets te monteren die je hartje begeert?

U kunt de lichtst mogelijke optie samenstellen. We kopen een titanium of, als het budget het niet toelaat, een aluminium frame. En we hangen er onderdelen aan, naar onze eigen ideeën over prijs en kwaliteit.

Velgen, spaken, banden, banden, excentrieken, stuurpen, stuurkolom, stuur, harde of zachte vorken, remblokken, kabels, remhendels en andere even belangrijke onderdelen - dit alles kan afzonderlijk en onafhankelijk van elkaar worden gekocht..

Waarom zo'n "constructeur" handig is: onderdelen die niet bij u passen of die niet in orde zijn, kunnen op elk moment worden vervangen door nieuwe die u bij de dichtstbijzijnde fietsenwinkel hebt gekocht of via internet kunt bestellen.

Aanbevolen: