Hoe De Scanner Te Laten Werken

Inhoudsopgave:

Hoe De Scanner Te Laten Werken
Hoe De Scanner Te Laten Werken

Video: Hoe De Scanner Te Laten Werken

Video: Hoe De Scanner Te Laten Werken
Video: Windows 10 - Document inscannen met je scanner 2024, Mei
Anonim

De goede werking van de scanner wordt verzekerd door de juiste installatie en naleving van de werkingsregels van het apparaat. Allereerst moet er een stuurprogramma van de fabrikant van de scanner op de computer zijn geïnstalleerd en moeten alle apparaten die voor de verbinding worden gebruikt, in goede staat verkeren.

Hoe de scanner te laten werken
Hoe de scanner te laten werken

Noodzakelijk

  • - chauffeurs;
  • - gebruiksaanwijzing voor de scanner;
  • - pluisvrije stof.

instructies:

Stap 1

Installeer de scanner op een eerder voorbereide locatie. Sluit, terwijl de computer is uitgeschakeld, de corresponderende poorten op de computer en de scanner met elkaar aan. Sluit het netsnoer van het instrument aan op de AC-adapter en steek de stekker in een stopcontact. Zet uw computer en scanner aan. Als de scanner goed werkt, gaat een groen lampje op de scannerbehuizing branden.

Stap 2

Installeer het scannerstuurprogramma voor het besturingssysteem dat u op uw computer gebruikt. Hiervoor kunt u de schijf gebruiken die bij de scanner is geleverd of de driver vinden op de website van de fabrikant van het apparaat. Installeer indien nodig andere door de fabrikant aanbevolen software op de schijf.

Stap 3

Controleer de werking van de scanner in verschillende bedrijfsmodi. Typische storingen van de scanner kunnen de volgende zijn: - geen licht van de stroomindicator wanneer het apparaat is aangesloten op het lichtnet;

- de computer herkent de scanner niet;

- een rode indicator op de scannerbehuizing brandt;

- scannen is erg traag.

Stap 4

Als de stroomindicator niet brandt, duidt dit op een storing in het stroomcircuit. Om dit gebrek te verhelpen, moet u controleren of de zekering, de AC-adapter en het netsnoer werken. Defecte hardware moet worden vervangen.

Stap 5

Als de computer de scanner niet herkent, is het instrument mogelijk niet goed geïnstalleerd. Verwijder in het venster Apparaatbeheer het scannerstuurprogramma en installeer het opnieuw.

Stap 6

Een gloeiende rode indicator op het apparaat betekent dat het defect is. In de regel beschrijft de fabrikant voor dit geval typische scannerstoringen en maatregelen voor het verhelpen ervan in de gebruiksaanwijzing. Volg de aanbevelingen in de instructies.

Stap 7

Controleer bij langzaam scannen op welke poort het instrument is aangesloten. Het probleem kan worden veroorzaakt door het aan te sluiten op een langzame USB 1.1-poort. Sluit de scanner aan op een USB 2.0-poort.

Aanbevolen: