Hoe De Server De Klok Rond Te Laten Werken

Inhoudsopgave:

Hoe De Server De Klok Rond Te Laten Werken
Hoe De Server De Klok Rond Te Laten Werken

Video: Hoe De Server De Klok Rond Te Laten Werken

Video: Hoe De Server De Klok Rond Te Laten Werken
Video: Comparing Windows 11 vs Windows Server 2022 2024, April
Anonim

Het is nu vrij eenvoudig om een programma te vinden dat van een computer een server maakt - een speciale computer (of hardware) waarop de serversoftware draait. De server is geoptimaliseerd om diensten aan andere computers of "clients" te leveren. Clients kunnen computers zijn, maar ook printers, faxen en andere apparaten die op de server zijn aangesloten. Nu rijst de vraag over het tijdstip van het verlenen van diensten, die, zoals de praktijk laat zien, de klok rond nodig is.

Hoe de server de klok rond te laten werken
Hoe de server de klok rond te laten werken

instructies:

Stap 1

De kwestie van 24 uur per dag werken betreft elk soort server, of het nu een server is voor "Counter-strike", "WOW", een website, een chat, enz. Wanneer de computer van een gebruiker verandert in een server, is elke applicatie of software beschikbaar voor andere gebruikers terwijl het serverprogramma draait. Met andere woorden, terwijl de computer aan staat. Zodra deze wordt afgesloten of in de slaap- of stand-bymodus wordt gezet, wordt de server uitgeschakeld. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit probleem op te lossen. Als er een website onder de server zit, dan moet je daar hosting voor regelen. Er zijn veel hostingsites op internet, zowel betaald als gratis. Je kunt ook sites verzamelen over gratis constructors zoals "ucoz" en "narod". Bij het maken van dergelijke sites wordt de hosting gratis aangeboden. Bevindt de site zich in een lokaal netwerk, dan wordt ook de lokale hosting geregeld vanuit de provider. Dit gebeurt meestal gratis of goedkoop.

Hoe de server de klok rond te laten werken
Hoe de server de klok rond te laten werken

Stap 2

Het volgende punt is een server voor games, chats, enzovoort. Ze gebruiken ook hostingsites om de geleverde diensten te implementeren. Sommige gebruikers geven er echter nog steeds de voorkeur aan om hun server op hun computer te houden. Dan is het noodzakelijk om een "sterke" configuratie van de computer aan te schaffen, die bestand is tegen de serverbelasting. Een krachtige processor, enkele gigabytes RAM, een harde schijf, een voeding en een videokaart. Dit kan behoorlijk duur zijn en u moet rekening houden met de kosten van elektriciteit. Daarom is dit een optie voor degenen die bereid zijn dergelijke offers te brengen omwille van de welvaart van hun server. Het is vermeldenswaard dat een krachtige computer niet altijd nodig is. Als de server niet te druk is met gebruikers, een eenvoudige structuur en interface heeft, dan is het goed mogelijk om rond te komen met standaardmodellen van computers.

Aanbevolen: