Hoe U Uw Hersenen Snel Kunt Laten Werken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Hersenen Snel Kunt Laten Werken
Hoe U Uw Hersenen Snel Kunt Laten Werken

Video: Hoe U Uw Hersenen Snel Kunt Laten Werken

Video: Hoe U Uw Hersenen Snel Kunt Laten Werken
Video: ONTDEK HOE JE VERDER KUNT HERSTELLEN NA EEN HERSENINFARCT 2024, April
Anonim

Als je merkt dat je hersenen de laatste tijd slechter beginnen te werken, je bent gestopt met het onthouden van belangrijke informatie, je denkt langzaam en bij elke gelegenheid probeert je brein "uit te schakelen", nergens aan te denken, dan ben je hoogstwaarschijnlijk overwerkt, of je hersenen missen beweging en voedingsstoffen. De indicator van mentale prestaties is voor elk individueel, je kunt het werk van de hersenen versnellen, maar binnen de door de natuur gestelde grenzen. Iemand denkt sneller, en iemand dekt alle aspecten grondiger af. Dit is goed.

Hoe u uw hersenen snel kunt laten werken
Hoe u uw hersenen snel kunt laten werken

instructies:

Stap 1

Rust je weinig en werk je veel? Mentaal overwerk is niet te vermijden. De hersenen hebben voldoende tijd nodig om te rusten en te slapen, anders kunnen ze niet goed werken. Ook kunnen de prestaties afnemen als u ziekten van het endocriene systeem, chronische ziekten en depressie heeft.

Stap 2

De prestaties van de hersenen hangen van verschillende dingen af. Ten eerste is het het aangeboren vermogen van uw centrale zenuwstelsel om de ontvangen informatie snel te verteren. De tweede is de training van de hersenen. Als je gewend bent om complexe problemen na te denken en op te lossen, dan ben je makkelijker om te gaan dan degenen die er voor het eerst mee worden geconfronteerd. En de derde is voeding en de rest van de hersenen. Hij heeft speciale voedingsstoffen nodig en de mogelijkheid om goed uit te rusten.

Stap 3

De belangrijkste stof waaruit het hersenweefsel is samengesteld, zijn onverzadigde vetzuren. Om te herstellen en goed te functioneren, is het daarom noodzakelijk om mager vlees, plantaardige oliën zoals sojabonen, olijven en zonnebloemen te eten. Noten en zaden leveren veel van de hersenstimulerende voedingsstoffen. Onverzadigde vetzuren, die de hersenen nodig hebben, zorgen er ook voor dat het bloed goed door het lichaam stroomt en voorzien de neuronen van de zuurstof die ze nodig hebben. Goede voeding en voldoende rust kunnen de hersenprestaties drastisch verbeteren.

Stap 4

Iedereen weet dat de hersenen werken op koolhydraten, maar er zijn er die snel worden verteerd en een lichte stijging geven, gevolgd door een scherpe daling - dit zijn snoepjes, broodjes, chips, en er zijn langzame koolhydraten, ze geven hun energie op geleidelijk, zodat ze de hele dag de hersenen kunnen voeden. Dit zijn verschillende granen en groenten. Ook hebben de hersenen eiwitten nodig die worden aangetroffen in vlees, fosfor, een bron van vis, vitamines van groep B, E, A, van sporenelementen - ijzer, magnesium, calcium.

Stap 5

Als u het vermogen van de hersenen onmiddellijk en snel moet verbeteren, bijvoorbeeld voor een examen, dan kunt u een nieuwe generatie medicijnen gebruiken die de hersenen stimuleren, deze worden neotropen genoemd. Fenotropil is bijvoorbeeld een stof die het geheugen en de stemming verbetert, de snelheid van de hersenen verhoogt. Deze medicijnen hebben bijwerkingen, dus je moet je er niet mee laten meeslepen. Ze zijn ideaal voor eenmalig noodgebruik, bijvoorbeeld tijdens een sessie.

Aanbevolen: