Hoe Kies Je Een Goed Muziekcentrum?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goed Muziekcentrum?
Hoe Kies Je Een Goed Muziekcentrum?

Video: Hoe Kies Je Een Goed Muziekcentrum?

Video: Hoe Kies Je Een Goed Muziekcentrum?
Video: Muziek Hi-Fi center Technics SC-EH60. Japanse kwaliteit! De beste akoestiek van de jaren 90. 2024, April
Anonim

In de moderne markt van radioapparatuur is er een enorme keuze aan muziekcentra van verschillende klassen, functionaliteit, fabrikanten en, wat belangrijk is, de prijscategorie. Hoe maak je de juiste keuze?

Hoe kies je een goed muziekcentrum?
Hoe kies je een goed muziekcentrum?

Niets is vervelender dan het walgelijke geluid van muziek uit een audiospeler. Dus, zodat je zenuwen in orde zijn en je favoriete melodie het oor streelt, moet de keuze van het audioapparaat verstandig worden benaderd.

Moderne muziekcentra zijn niet langer radiobandrecorders, maar ook geen high-end systemen van de categorie Hi-End. Dit is de "gulden middenweg".

Het muziekcentrum heeft twee enorme voordelen ten opzichte van Hi-End-apparaten. Het is niet zo duur als Hi-End-akoestiek en heeft meer mogelijkheden dan een radiobandrecorder. Het muziekcentrum kan worden aangesloten op een tv of computer. Daarom is het percentage van de verkoop van deze apparaten op de Russische markt zo hoog. Een groot aantal muzikale centra in alle vormen, maten, kleuren en technische kenmerken worden gepresenteerd in de winkelrekken. Een onervaren koper zal in een roes vallen en op veel vragen antwoorden moeten zoeken.

Welk merk moet je kiezen?

De uiteindelijke keuze zult u zelf moeten maken. Maar het zal gemakkelijker zijn om dit te doen als u enkele trucs, subtiliteiten en verschillen van de aangeboden goederen kent. Er zijn drie soorten muzieksystemen.

Het microsysteem kan een kleine kamer vullen met geluid van hoge kwaliteit, terwijl het een zeer bescheiden formaat heeft. Een compact microsysteem met dvd kan ook de basis worden voor thuisbioscopen. Geluidsweergave mini-systemen zijn groot. Maar ze zijn zowel krachtiger als functioneler. Ze zijn de meest voorkomende onder muziekliefhebbers. Een hoogwaardig minisysteem kan worden uitgerust met een tv-tuner, dvd, karaoke, digitale equalizer.

Het is in staat om opnames van de meest gangbare formaten af te spelen. Midi-systemen zijn uiterst zeldzaam op de Russische markt. Hun onderscheidende kenmerk is niet alleen zuiverheid van geluid, maar ook solide afmetingen en niet minder solide kosten. Moet je een muzieksysteem kiezen op basis van kosten? Prijs is over het algemeen een extreem volatiel criterium. Het kan beginnen bij ongeveer 2-3 duizend roebel en transcendentale hoogten bereiken rond een paar honderdduizend roebel.

De goedkoopste in de categorie "no nonsense" zijn de goederen van Daewoo, LG, Mystery, Hyundai, soms Sharp, Sony, Philips. De middelste prijsklasse (5-8 duizend roebel) wordt ingenomen door modellen van fabrikanten zoals Panasonic, Sony, Samsung, Philips en JVC. Als je binnen dit bereik blijft, kun je een goed muziekcentrum kopen met luidsprekers tot 160 watt. Degenen die het niet erg vinden om een bedrag van vijf cijfers uit te geven aan een apparaat voor geluidsweergave, kunnen hun ogen richten op de meer functioneel uitgeruste modellen Panasonic en Sony, evenals Yamaha en Kenwood.

Elite-apparaten in deze categorie hebben een ongeëvenaarde geluidskwaliteit en herkennen alle bestaande audioformaten. Haast je niet om fantastisch geld te geven voor een muziekapparaat uit de hoogste prijscategorie. Misschien zullen de bestaande verzoeken het muziekcentrum kunnen bevredigen dat slechts een paar duizend roebel kost.

Moet ik online winkelen?

Als het winkelaanbod in uw stad niet aan uw behoeften voldoet, kunt u terecht bij online winkels. Bovendien zijn er eerlijke verkopers die zich alleen van de beste kant hebben bewezen. En dan hebben we het nog niet eens over de kostenbesparingen die u te wachten staan. Gelooft u nog steeds niet dat u snel en "zonder zenuwen" een online bestelling kunt plaatsen? Ga naar een online winkel die gespecialiseerd is in stereo's en je kunt het niet laten om te kopen.

Aanbevolen: