Hoe Kies Je Een Goed, Goedkoop E-book?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goed, Goedkoop E-book?
Hoe Kies Je Een Goed, Goedkoop E-book?

Video: Hoe Kies Je Een Goed, Goedkoop E-book?

Video: Hoe Kies Je Een Goed, Goedkoop E-book?
Video: Hoe download je een e-book op je e-reader? 2024, Mei
Anonim

Een onlosmakelijke eigenschap van een goed e-book is de E-Ink-technologie, oftewel elektronische inkt, waardoor lezen vanaf een scherm bijna niet te onderscheiden is van het lezen van een gewoon papieren boek. Maar apparaten die deze technologie gebruiken, zijn duurder, dus het is nogal moeilijk om een compromis te sluiten en een kwalitatief maar goedkoop boek te kiezen.

Hoe kies je een goed, goedkoop e-book?
Hoe kies je een goed, goedkoop e-book?

Schermtype

Let bij het kiezen van een e-book allereerst op het type scherm, hij is het die bepaalt hoe handig het is om te lezen. De meeste lezers geven de voorkeur aan E-Ink-technologie - deze elektronische inkt zorgt ervoor dat het scherm van het apparaat eruitziet als een pagina van een papieren boek met een gedrukt lettertype, terwijl het scherm niet van binnenuit wordt verlicht, wat het contrast van de afbeelding vermindert, waardoor het lezen gemakkelijker, vooral op lange termijn, omdat het de ogen niet belast. Bovendien zorgt deze technologie ervoor dat het boek heel lang zonder opladen kan werken, zelfs actieve lezers kunnen het apparaat enkele weken niet opladen. Een van de grote nadelen van een dergelijk boek is het ontbreken van achtergrondverlichting, waardoor het onmogelijk is om het in het donker te lezen.

Sommige boeken met E-Ink-technologie hebben externe verlichting, die niet op de ogen van de persoon is gericht, maar op de pagina - zoals een zaklamp voor een gewoon boek.

Elektronische boeken met een LCD-scherm kunnen kleurenafbeeldingen weergeven, video's afspelen, het lettertype erin is meer contrasterend, maar van lezen worden de ogen vaker vermoeid, evenals lezen van een computerscherm of telefoon. Dergelijke boeken reageren snel op het omslaan van pagina's (E-Ink zorgt ervoor dat het apparaat traag werkt), maar ze raken sneller op.

Bent u een fervent lezer en besteedt u meerdere uren per dag aan lezen, kies dan voor E-Ink-technologie. Als je een meer multifunctioneel apparaat nodig hebt, dan is een boek met een LCD-scherm voldoende.

Controle methode

Er zijn boeken met traditionele knoppen of touch-apparaten. Touchscreens zijn duurder, dus wil je focussen op kwaliteit en lage prijs, kies dan voor een e-book met handige knoppen om pagina's om te slaan. Houd het apparaat in je handen om te begrijpen hoe handig het is om op de knoppen te drukken - bij voorkeur bevinden ze zich aan de zijkant van het scherm, precies onder je vingers.

Aanraakschermen van boeken zijn kwetsbaarder, door de constante aanraking van vingers worden ze sneller vuil, en aangezien je tijdens het lezen meestal alleen de pagina's hoeft om te slaan, is het gebruik van dergelijke technologie niet altijd gerechtvaardigd. Aan de andere kant vinden veel mensen het handiger om het touchscreen te gebruiken, vooral als ze niet alleen lezen, maar ook foto's of films kijken.

Andere functies

Wil je een goede maar goedkope e-reader kopen, zoek dan naar toestellen zonder extra features. Als u bijvoorbeeld geen internettoegang nodig heeft (en dat is erg moeilijk met een boek met elektronische inkt), dan kunt u deze functie beter weigeren. Het is ook onwenselijk om apparaten met een speler te kiezen, met de mogelijkheid om video's af te spelen of af te spelen. Denk alleen aan uw behoeften - lees aandachtig de lijst met indelingen die het boek ondersteunt, let op de beschikbaarheid van woordenboeken als u in vreemde talen leest, of de mogelijkheid om het lettertype te groot te maken als u last heeft van verziendheid.

Aanbevolen: