Een Laptopmodel Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Laptopmodel Kiezen
Een Laptopmodel Kiezen

Video: Een Laptopmodel Kiezen

Video: Een Laptopmodel Kiezen
Video: Which Laptop Should You Buy for 3D Modeling | 3D Modeling Laptop Buyers Guide 2024, Mei
Anonim

De aanschaf van een laptop is op dit moment een vrij moeilijke taak, en deze kwestie moet met niet minder belang worden benaderd dan de aanschaf van andere hightech-apparatuur.

Een laptopmodel kiezen
Een laptopmodel kiezen

Noodzakelijk

Computerwinkel, verkoper - adviseur

instructies:

Stap 1

Beslis in eerste instantie of stel de vraag: "Waar is een laptop precies voor?" De keuze voor deze of gene laptop en bijgevolg de kosten ervan, hangt af van uw doelen. De technische kenmerken van laptops zijn momenteel zeer divers en zijn onderverdeeld in ongeveer twee typen: voor kantoorwerk of voor computerspelletjes en multimedia.

Stap 2

Als je een laptop nodig hebt om op kantoor of op internet te werken, let dan op een factor als gebruiksgemak. Laptops met een beeldschermdiagonaal van 17 en 15,4 inch zijn geschikt voor zowel kantoorwerk als computergames. Maar als je constant op reis bent of door de stad rijdt, dan is laptopmobiliteit essentieel. Hierbij moet je letten op de beeldschermdiagonaal van 10 of 12 inch. Daarna moet u letten op de schermresolutie - het aantal pixels waaruit het bestaat. In moderne laptops varieert de resolutie van 1024x600 tot 1920x1080 pixels. Hoe hoger de resolutie van de matrix, hoe beter het beeld dat u op het scherm krijgt. Voor kantoorwerk is een te hoge resolutie niet nodig, dus je kunt kiezen voor een schermresolutie van gemiddeld of onder het gemiddelde.

Stap 3

De centrale verwerkingseenheid van een laptop is het hart. De processor voert basisberekeningen uit in het systeem en is de hoofduitvoerder van alle programma's. De belangrijkste kenmerken van een processor zijn het aantal cores, kloksnelheid, cachegrootte en bussnelheid. Het aantal cores in moderne laptoplijnen kan verschillen en varieert van één tot vier. De komst van multi-coreprocessors heeft de prestaties van laptops drastisch verhoogd. Daarom kun je bij het gebruik van een laptop voor kantoorwerk kiezen voor laptops met single-core of dual-core processors. Wanneer u een laptop gebruikt voor computerspellen, multimedia of computergrafisch ontwerp, moet u 4-coreprocessors gebruiken. Op dit moment zijn er voornamelijk processors van twee bedrijven - Intel en AMD. Intel is een wereldleider en produceert daarom elke keer weer innovatieve processors waar een hoog prijskaartje aan hangt. AMD daarentegen positioneert zich als een bedrijf dat zuiniger en goedkopere processors produceert, maar toch zijn toevlucht neemt tot zeer niet-standaard oplossingen.

Stap 4

Een videokaart is een apparaat dat een afbeelding vormt en deze naar het scherm stuurt. Momenteel worden twee soorten videokaarten gebruikt - discreet en geïntegreerd. Ze verschillen aanzienlijk in hun mogelijkheden en energieverbruik. Het geïntegreerde systeem is ingebouwd in het moederbord van de laptop en maakt gebruik van de bronnen van de processor, RAM en datatransmissiekanalen. Daarom is het niet erg efficiënt, maar energiezuinig. De discrete grafische kaart heeft een eigen processor, die is geoptimaliseerd voor het verwerken van grafische informatie, en een apart high-speed RAM (videogeheugen). Hierdoor heeft de discrete videokaart hogere prestaties en een hoger stroomverbruik. Let daarom bij het kiezen van een laptop op deze parameter. De geïntegreerde is perfect om op kantoor of onderweg te werken, waardoor je een langere gebruiksduur van je laptop hebt. Discrete is geschikt voor computerspelletjes en grafisch ontwerp.

Stap 5

De batterijduur van een laptop is een belangrijke factor bij het kiezen van een laptop en wordt bepaald door verschillende factoren: batterijcapaciteit, energie-efficiëntie van componenten, computerprestaties, bedieningsmodi, schermhelderheid en de werking van extra apparaten. Met al deze dingen moet u rekening houden als u een laptop wilt met een maximale batterijduur.

Stap 6

Een harde schijf is het eenvoudigste element van een computer en is ontworpen om een grote hoeveelheid informatie, afbeeldingen, video's en programma's op te slaan. Er zijn momenteel twee soorten harde schijven: magnetische schijf (HDD) en flashdrive (SSD). Een HDD is een reeks roterende schijven die informatie opslaan in de vorm van gemagnetiseerde cellen en worden gelezen door een speciale kop. Een dergelijke aandrijving is erg gevoelig voor invloeden van buitenaf en vereist extra bescherming en voorzorgsmaatregelen. De SSD is gebaseerd op flash-geheugentechnologie die vergelijkbaar is met die van USB-drives. Dergelijke apparaten worden gekenmerkt door een hogere snelheid en weerstand tegen mechanische belasting en schade.

Stap 7

RAM is ontworpen om instructies en gegevens op te slaan terwijl de processor draait. Daarom, als u hoge prestaties van uw laptop nodig heeft, beknibbel dan niet op RAM. Als je een laptop neemt met een krachtige processor, maar een kleine hoeveelheid RAM, krijg je niet het gewenste prestatieresultaat.

Aanbevolen: