Alles Over Speakers: Hoe Ze Gemaakt Worden

Inhoudsopgave:

Alles Over Speakers: Hoe Ze Gemaakt Worden
Alles Over Speakers: Hoe Ze Gemaakt Worden

Video: Alles Over Speakers: Hoe Ze Gemaakt Worden

Video: Alles Over Speakers: Hoe Ze Gemaakt Worden
Video: Speakers #3: de technische kant van luidsprekers 2024, April
Anonim

Luidsprekers zijn apparaten die een elektromagnetisch signaal omzetten in geluidstrillingen. Ze hebben allemaal bijna hetzelfde ontwerp, maar verschillen in kracht en materialen die bij de productie worden gebruikt.

Luidsprekers
Luidsprekers

Algemeen schema

De luidspreker zet elektrische energie om in geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden gecreëerd met behulp van geavanceerde apparaten gemaakt van metaal, magneten, draad, plastic en papier. Trillingen worden opgewekt door de stroom op een permanente magneet te veranderen. Een papieren of plastic kegel begint dan over de magneet te bewegen om geluidsgolven te creëren met behulp van trillingen.

Kader

Het luidsprekerframe is meestal gemaakt van gestempeld ijzer of aluminium. De reden voor het gebruik van dit materiaal is de hoge stijfheid van dit materiaal. Dit beschermt alle interne delen van de luidsprekers tegen invloeden van buitenaf.

Permanente magneet

Een permanente magneet is een onderdeel dat een elektrisch signaal omzet in mechanische geluidstrillingen. Ze zorgen ervoor dat de luidsprekerconus beweegt en trilt. Aan de luidsprekerkast is een permanente magneet bevestigd. Deze magneten worden gemaakt door ijzer- en strontiumoxiden met een keramische basis in een mal te versmelten. De mal wordt vervolgens verwarmd om het mengsel te smelten om een keramische magneet te creëren.

Spoel

De spreekspoel is een elektromagneet. De sterkte van het magnetische veld daarin verandert afhankelijk van de sterkte van het inkomende signaal. Deze veranderingen in de grootte van de magnetische kracht tussen de spoel en de permanente magneet veroorzaken periodieke cyclische bewegingen van de diffusor.

Verdeler

Een diffuser is een luidsprekercomponent die elektromagnetische trillingen omzet in geluidstrillingen. Het maakt contact met de luidsprekerbehuizing en de elektromagneet, terwijl het vrij trilt om geluidsgolven te creëren. Vaak zit er een kussentje van zacht elastisch materiaal tussen de behuizing en de diffusor. Met deze buffer kan de kegel over een groter bereik bewegen om geluidsgolven met een lagere frequentie te creëren. Diffusers kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder papier, mylar en plastic. Vanwege de beschikbaarheid en lage kosten is papier het meest populaire materiaal.

Kader

Nadat alle onderdelen zijn gemonteerd, wordt de luidspreker in de behuizing gemonteerd. De materialen en vorm van de kast hebben ook invloed op de toon- en geluidskarakteristieken van een luidspreker. Voor de body wordt vaak hout gebruikt, omdat het de klank lager en zachter maakt. Soms wordt aluminium gebruikt. Voor goedkope luidsprekermodellen wordt meestal plastic gebruikt vanwege de lage prijs.

Aanbevolen: