Waar En Hoe Worden Alcatel-telefoons Gemaakt

Inhoudsopgave:

Waar En Hoe Worden Alcatel-telefoons Gemaakt
Waar En Hoe Worden Alcatel-telefoons Gemaakt

Video: Waar En Hoe Worden Alcatel-telefoons Gemaakt

Video: Waar En Hoe Worden Alcatel-telefoons Gemaakt
Video: All Alcatel Mobile Phones Evolution 2000 To 2020 2024, April
Anonim

De opkomst van een nieuwe lijn Alcatel-telefoons zorgde ervoor dat gebruikers er veel aandacht aan besteedden. Consumenten zijn geïnteresseerd in waar en hoe Alcatel-telefoons worden gemaakt.

Waar en hoe worden Alcatel-telefoons gemaakt
Waar en hoe worden Alcatel-telefoons gemaakt

Wie maakt Alcatel-telefoons?

Tot december 2006 was Alcatel puur Frans. Ze stond over de hele wereld bekend om de productie en levering van telecommunicatieapparatuur. Daarna fuseerde het met het Amerikaanse bedrijf Lucent Technologies en kreeg het de naam Alcatel-Lucent. Dit bedrijf bestaat nog steeds. Het is nog steeds de leider onder fabrikanten van software, computer- en telecommunicatieapparatuur. Maar hoe paradoxaal het ook klinkt, Alcatel-Lucent maakt geen mobiele telefoons meer.

Momenteel worden ze onder het merk Alcatel geproduceerd door het Chinese bedrijf TCL, dat in 2004 alle aandelen van het Franse bedrijf kocht. Een jaar later werd TCL omgedoopt tot TCT Mobile. Dit betekent dat tegenwoordig alle Alcatel-telefoons een TCT Mobile-product zijn en in China worden vervaardigd.

Nieuwe fabrikant - nieuwe telefoons

Voordat de aandelen aan het Chinese bedrijf werden verkocht, bracht Alcatel-Lucent veel merken mobiele telefoons op de markt. Maar ze waren niet in trek bij gebruikers en vertegenwoordigden geen interesse in de mobiele markt.

Voor het eerst begonnen ze te praten over Alcatel-telefoons na het verschijnen van het Alcatel One Touch S853-model. Het was al uitgebracht door een Chinees bedrijf op het platform Alcatel 756. Hoewel het model veel tekortkomingen had, waaronder een beperkt aantal functies, wist de fabrikant er toch de aandacht op te vestigen.

Tegenwoordig zijn Alcatel-telefoons volledig getransformeerd. Ze hebben niet alleen een stijlvol uiterlijk, maar ook een redelijk goede kwaliteit bij apparaten met vergelijkbare kosten. Dit is begrijpelijk. De productiefaciliteiten in dit land bevinden zich immers in redelijk ontwikkelde provincies. De omvang van de fabrieken is indrukwekkend en de kwaliteit van de productie is van een hoog niveau. Daarnaast dragen goedkope arbeidskrachten en grote productievolumes bij aan de lage prijs van Alcatel-telefoons.

In deze fabrieken worden mobiele telefoons van Alcatel geproduceerd. Eerst worden de elektronische borden op de transportband gelegd. En dan verbindt de machine honderden verschillende componenten met elk bord. De robot werkt met verbazingwekkende snelheid en nauwkeurigheid - hij kan 80 duizend componenten per uur installeren. De onderdelen voor de telefoon, klaar om op het elektronische bord te worden bevestigd, worden op een andere film geplaatst.

Eén verkeerd geïnstalleerd onderdeel - en de telefoon wordt als defect beschouwd, er is gewoon geen ruimte voor fouten op de huidige afmetingen van elektronische borden. Maar het assemblageproces wordt door de camera gevolgd door de monteur, die, als er iets gebeurt, de locatie van de componenten kan corrigeren. Terwijl de telefoon langs de lopende band beweegt, wordt het apparaat "overwoekerd" met nieuwe details - een hoesje, een camera, een toetsenbord - en het resultaat is een kant-en-klare mobiele telefoon.

Aanbevolen: