Hoe Schijven Worden Gemaakt

Inhoudsopgave:

Hoe Schijven Worden Gemaakt
Hoe Schijven Worden Gemaakt

Video: Hoe Schijven Worden Gemaakt

Video: Hoe Schijven Worden Gemaakt
Video: How Its Made Compact Discs 2024, Maart
Anonim

Een compact disc is een opslagmedium waarop gegevens in elk formaat kunnen worden opgeslagen. Afhankelijk van het type en de productietechnologie kunnen ze een verschillende hoeveelheid gegevens bevatten. De schijven zijn gemaakt van polycarbonaat met verdere toepassing van een metalen voet. Alle informatie van de drager wordt uitgelezen met een laser.

Hoe schijven worden gemaakt
Hoe schijven worden gemaakt

instructies:

Stap 1

Eerst komen polycarbonaatkorrels de plant binnen en worden ze in een speciaal droogapparaat geladen. Daarna worden ze naar de spuitgietmachine gevoerd, waar ze worden verwarmd tot vloeibare toestand.

Stap 2

Vloeibaar polycarbonaat wordt in een speciale pers gegoten, waar zich een apparaat bevindt dat een stamper wordt genoemd, een metalen plaat met een afbeelding van de informatie die erop moet worden vastgelegd. Het tot 250 graden verwarmde materiaal heeft de vorm van een schijf en er wordt informatie in de vorm van microscopisch kleine holtes op afgedrukt.

Stap 3

De werkstukken worden op een speciale koelunit afgekoeld tot kamertemperatuur, waarna ze worden afgedekt met een reflecterend oppervlak van metaal. Dit wordt gedaan zodat de laser van de drive de opgenomen informatie kan lezen.

Stap 4

Het oppervlak wordt getest met een laser. Als het apparaat de gegevens leest die op het medium zijn opgenomen, wordt de schijf verzonden om te schilderen, waarbij een patroon wordt aangebracht met behulp van speciale apparatuur. De media worden vervolgens verpakt, verzonden naar het distributiecentrum, vanwaar het wordt afgeleverd bij klanten of winkels.

Aanbevolen: