Alles Over Projectoren: Hoe Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Alles Over Projectoren: Hoe Te Kiezen
Alles Over Projectoren: Hoe Te Kiezen

Video: Alles Over Projectoren: Hoe Te Kiezen

Video: Alles Over Projectoren: Hoe Te Kiezen
Video: Kijkersvragen: Alles wat je moet weten over beamers! 2024, April
Anonim

Een multimediaprojector is een accessoire dat stilaan onmisbaar wordt in het dagelijks leven, maar de Russische koper weet nog niet aan welke criteria hij dit toestel moet kiezen. Leren navigeren door verschillende modellen is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt.

Alles over projectoren: hoe te kiezen
Alles over projectoren: hoe te kiezen

instructies:

Stap 1

Ga bij het kiezen van een multimediaprojector allereerst uit van de taken die eraan zijn toegewezen. Wat is het doel van de aankoop? Ga je films kijken, colleges geven aan studenten of misschien voetbalwedstrijden uitzenden?

Stap 2

Alle bestaande projectoren zijn geclassificeerd op basis van hun doel. Ze kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: Home Cinema, voor de entertainmentindustrie en voor het bedrijfsleven en het onderwijs. Ook in de filmindustrie groeit de vraag naar 3D-projectoren. Ze produceren ook stereoscopische projectoren voor thuisbioscopen, maar dit is een extreem duur plezier dat voor weinigen beschikbaar is.

Stap 3

De projectoren van de eerste categorie - Home Cinema - zijn, zoals de naam al aangeeft, ontworpen voor home entertainment: films kijken en sportuitzendingen. Dit zijn enorme apparaten met een gewicht tot 10 kilogram met hoogwaardige vulling waarmee dynamische inhoud kan worden weergegeven. Entertainmentprojectoren zijn apparaten die in bars, cafés en restaurants worden geïnstalleerd. Aan hen worden de hoogste eisen gesteld. Wat de laatste categorie betreft, deze omvat goedkope draagbare modellen die niet geschikt zijn voor het bekijken van video van hoge kwaliteit. Dergelijke projectoren zijn handig voor presentaties, lessen, lezingen.

Stap 4

Focus op belangrijke technische kenmerken, zoals: resolutie, fysiek formaat van de matrix, helderheid (lichtstroom), aan- of afwezigheid van netwerkinterfaces.

Stap 5

Helderheid wordt gemeten in lumen (lm). Voor het bekijken van trainingsmaterialen en presentaties is een vermogen van 2000 lumen ruim voldoende. Voor thuisbioscoop, en vooral voor het afspelen van video van BluRay-kwaliteit, heb je minimaal 2800 lumen nodig. Voor films in FullHD-formaat zijn alle 3000 nodig. Nog een nuance: hoe groter de diagonaal van het geprojecteerde beeld, hoe helderder de lichtstroom zou moeten zijn.

Stap 6

De keuze van de resolutie moet afhangen van de resolutie van de informatiebron - computer, dvd-speler, tv. Voor zakelijke taken is 1024x768 voldoende, voor het kijken van HD-films - 1280x720, voor BluRay - 1920x1080.

Stap 7

Een belangrijk aspect is de fabricagetechnologie van het matrixblok van een multimediaprojector. In totaal zijn er drie methoden: doorlatende vloeibare kristallen (3LCD), reflecterende vloeibare kristallen (LCOS, SXRD, D-ILA) en microspiegels (DLP). De eerste twee zijn in wezen gelijk (maar concurreren actief op de markt), maar de laatste, DLP, heeft een belangrijk nadeel: projectoren die met deze technologie zijn gemaakt, kunnen flikkering veroorzaken bij het bekijken van video.

Aanbevolen: