Alles Over Camera's: Hoe Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Alles Over Camera's: Hoe Te Kiezen
Alles Over Camera's: Hoe Te Kiezen

Video: Alles Over Camera's: Hoe Te Kiezen

Video: Alles Over Camera's: Hoe Te Kiezen
Video: Leer alles over het samenwerken met een team 2024, April
Anonim

Nu hangt er in elk huis een camera, want het is absoluut noodzakelijk: een kind fotograferen en een familiefeest vastleggen. Bovendien wordt de markt voor fotoapparatuur voortdurend aangevuld met nieuwe producten, worden oude modellen goedkoper voor onze ogen, dus je kunt gemakkelijk een camera kopen.

Alles over camera's: hoe te kiezen
Alles over camera's: hoe te kiezen

Digitale camera's: heden en toekomst

Het is geen probleem om een camera te kopen voor een beginner die naar de winkel gaat en koopt waar zijn ogen op vallen. Maar als een persoon zich begint voor te bereiden, recensies over camera's op internet leest, vergelijkt en zoekt naar de beste, dan verschijnen er moeilijkheden bij het kiezen.

Filmcamera's behoren onherroepelijk tot het verleden, omdat het nu makkelijker is om met een digitale camera foto's te maken en direct op een computer te zien wat er is gebeurd. Daarnaast maakt de computer het mogelijk om het resulterende beeld naar eigen inzicht te bewerken. Dat is handig, want in het afgelopen decennium hebben digitale camera's in dit segment in hoog tempo de hele markt veroverd.

Onder digitale camera's zijn er in ieder geval een zeepbakje, een compactcamera en een spiegelreflexcamera. Hoe een keuze maken? Vraag het natuurlijk aan de verkoper in de winkel. Vaak blijkt echter dat hij nog minder van zijn klant weet. Of, integendeel, het zal vollopen met een heleboel onbegrijpelijke, betekenisloze termen voor een niet-ingewijd persoon.

Je moet dus eerst bepalen waar je een camera precies voor nodig hebt en welk budget er voor deze aankoop is vastgelegd. Dan moet je je wapenen met een beetje kennis op het gebied van fotografie.

Het is de moeite waard om te weten dat een zeepschaal een volautomatische camera is, die een flitser en een niet-verwijderbare lens heeft, vaker een zoomlens. Dit is een van de goedkoopste en meest betaalbare soorten fotoapparatuur. Bijvoorbeeld de voordeligste opties: Panasonic GF3, Olympus E-PM1. Tegenwoordig beginnen de prijzen voor zeepschaalcamera's bij 2, 5 duizend roebel.

Compact - een camera is een klasse hoger dan een zeepschaal en kost daarom meer. Het heeft handmatige instellingen die niet beschikbaar zijn bij een automatische zeepschaal. Ook heeft hij veel gewicht in vergelijking met zeepbakjes, de beste fotosensor (matrix) en een lens met een goed diafragma. De Sony Cyber-shot DSC-RX100 is een goede optie onder de compacts.

SLR-camera's hebben handmatige aanpassing van alle elementen en de belangrijkste instellingen worden voor het gemak direct op de camerabody gemaakt en niet verborgen in het menu, zoals bij een compactcamera. Spiegels hebben de mogelijkheid om optiek te veranderen, wat niet het geval is met een zeepschaal en een compacte, evenals een grote hoogwaardige matrix. Ze zijn zwaar genoeg. Dit is het beste wat je van camera's kunt krijgen. Hoewel hun kosten beginnen bij 25 duizend roebel. Een DSLR kan echter bewegende objecten vastleggen, wat bij een zeepbakje niet het geval is. De Nikon D5100 SLR camera zal een goede aankoop zijn.

"Geavanceerd" compact

Als er geen geld is voor een spiegelreflexcamera, koop dan een "geavanceerde" compactcamera met de mogelijkheid om optica te wisselen van niet-spiegels. Als je goed kijkt, kun je een camera vinden met een grote, zoals een DSLR, matrix. Over het algemeen is de kwaliteit van de matrix bij het kiezen van een camera belangrijk, omdat op deze plek het beeld wordt geboren. Het kunnen wisselen van lenzen is niet het laatste kenmerk van een camera, omdat elke lens een ander doel dient. Canon PowerShot SX120 IS, Nikon Coolpix L110, Nikon Coolpix P500 zijn compacte camera's zonder spiegel van goede kwaliteit.

Aanbevolen: