Alles Opslaan Op Een Geheugenkaart In Nokia

Inhoudsopgave:

Alles Opslaan Op Een Geheugenkaart In Nokia
Alles Opslaan Op Een Geheugenkaart In Nokia

Video: Alles Opslaan Op Een Geheugenkaart In Nokia

Video: Alles Opslaan Op Een Geheugenkaart In Nokia
Video: Hoe gebruik ik een geheugenkaart op mijn smartphone? 2024, Mei
Anonim

Een mobiele telefoon van Nokia die is uitgerust met een geheugenkaart kan foto's, spraakrecorders, gedownloade bestanden en toepassingen zowel erop als in het interne geheugen opslaan. Dit laatste is ongewenst, aangezien het ingebouwde geheugen klein genoeg is en bij slijtage niet te vervangen is.

Alles opslaan op een geheugenkaart in Nokia
Alles opslaan op een geheugenkaart in Nokia

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat er een geheugenkaart in de telefoon zit, deze compatibel is, in goede staat verkeert, in de juiste richting in de sleuf is georiënteerd en dat het bestandssysteem waarin deze is geformatteerd, wordt herkend door het besturingssysteem van de telefoon. Maak indien nodig een reservekopie van de gegevens die erop staan en formatteer deze vervolgens met de telefoon zelf (in Symbian 9 - "Applicaties" - "Organizer" - "Bestandsbeheer" - "Geheugenkaart" - linker subschermtoets - " Geheugenkaartfuncties" - " Formatteren"). Onmiddellijk na het formatteren maakt het besturingssysteem automatisch alle benodigde mappen op de kaart. In de ingebouwde bestandsbeheerder worden sommige ervan weergegeven met namen die in het Russisch zijn vertaald (bijvoorbeeld "Overige" - "Overige").

Stap 2

In een toestel met het besturingssysteem Windows Phone 7 (bijvoorbeeld Nokia Lumia-serie) wordt de geheugenkaart na installatie geformatteerd in een speciaal bestandssysteem, waarna de gegevens erop worden versleuteld. Tegelijkertijd vormen het en het interne geheugen van het apparaat één geheel: waar dit of dat bestand precies wordt opgeslagen, bepaalt het besturingssysteem. Als de kaart uit een dergelijk apparaat wordt verwijderd, is het onmogelijk om de inhoud ervan op een andere telefoon te lezen, evenals op een computer met een kaartlezer. De meeste apparaten kunnen het niet eens formatteren (uitzondering zijn sommige Nokia-telefoons met het Symbian-besturingssysteem, die dergelijke kaarten kunnen formatteren maar niet kunnen lezen). Als u een Nokia-telefoon gebruikt op basis van Series 40 of Series 60 (de laatste zijn uitgerust met het Symbian-besturingssysteem), kan de uit het apparaat verwijderde geheugenkaart worden gelezen door een kaartlezer en bij het maken van foto's, het maken van dictafoonopnamen, het downloaden van bestanden of het installeren van applicaties, is het aan u om te beslissen waar de gegevens worden opgeslagen.

Stap 3

Stel de Camera-app zo in dat de foto's op de geheugenkaart worden opgeslagen. Om dit te doen, start u dit programma ("Applicaties" - "Camera"), drukt u vervolgens op de linker subschermtoets, selecteert u "Instellingen" en selecteert u in het veld "Gebruikt geheugen" het apparaat met de naam die u aan de kaart hebt toegewezen tijdens het formatteren. De applicatie "Dictafoon" kan op dezelfde manier worden geconfigureerd: "Muziek" - "Dictafoon" - de linker subschermknop - "Opties" - het veld "Huidig geheugen" - de naam van de kaart.

Stap 4

Om bestanden die zijn gedownload door de ingebouwde browser, evenals door de Opera Mini-, Opera Mobile- en UC-browsers op de geheugenkaart op te slaan, in het Symbian-besturingssysteem, selecteert u de map (bijvoorbeeld Overige) op de E:-schijf (dit is de kaart) als opslaglocatie. De UC-browser, als er een kaart is, zal er automatisch een map op maken met de naam UCDownloaded en alle bestanden erin opslaan.

Stap 5

In het Symbian-besturingssysteem werken applicaties (in JAR-, SIS- en SISX-bestanden) niet direct na het downloaden - ze moeten worden geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat het archief niet in het ingebouwde geheugen, maar op de kaart wordt uitgepakt, nadat u tijdens de installatie een verzoek hebt ontvangen over waar u het moet maken, selecteert u de naam die u aan de kaart hebt toegewezen tijdens het formatteren.

Aanbevolen: