Een Plasmapaneel Kiezen En Ophangen

Inhoudsopgave:

Een Plasmapaneel Kiezen En Ophangen
Een Plasmapaneel Kiezen En Ophangen

Video: Een Plasmapaneel Kiezen En Ophangen

Video: Een Plasmapaneel Kiezen En Ophangen
Video: How to watch digital channels without cable TV or satellite for FREE? 2024, Mei
Anonim

Voor het ophangen van het plasmapaneel aan de muur is het niet nodig om een specialist te bellen. Bepaal de locatie en schermgrootte van het plasmascherm. Je kunt het zelf aan.

Een plasmapaneel kiezen en ophangen
Een plasmapaneel kiezen en ophangen

Noodzakelijk

Beugel voor paneelmontage, een set geschikte zelftappende schroeven met pluggen, potlood, meetlint, perforator

instructies:

Stap 1

Plasmaschermtechnologie werd ontwikkeld in de jaren 70 van de twintigste eeuw. Het principe is vrij eenvoudig en is gebaseerd op het fenomeen van de gloed van inerte gassen onder invloed van een elektrische stroom. Het plasmapaneel bestaat uit twee verzegelde glasplaten. Er wordt structureel een kleine opening tussen gemaakt in de vorm van een matrix die bestaat uit duizenden cellen gevuld met een inert gas. Wanneer er spanning op elke cel wordt toegepast, wordt een gloed van verschillende intensiteit en kleurtint bereikt. Beeldcontrast en kleur, die op deze manier worden bereikt, worden nog steeds beschouwd als de kwaliteitsstandaard. Tegelijkertijd heeft het plasmapaneel een grote kijkhoek van minimaal 180 graden en een kleine dikte - niet meer dan 15 cm.

Stap 2

Houd er bij het kiezen van een plasma-tv rekening mee dat een plasma-tv en een plasma-tv verschillende apparaten zijn. De tv is uitgerust met een tv-tuner die een tv-signaal kan ontvangen. De panelen zijn niet uitgerust met een dergelijke tuner; het zijn praktisch monitoren en zijn ontworpen om te functioneren in combinatie met een speler, computer of thuisbioscoopsysteem.

Stap 3

Het belangrijkste kenmerk bij het kiezen van een plasmapaneel is de schermgrootte. Het is gebruikelijk om het scherm diagonaal en in inches te meten. Er zijn modellen op de markt met diagonale lengtes van 32, 37, 40, 42, 50 en meer inch. In dit geval wordt aanbevolen om de regel in acht te nemen dat de afstand van de kijker tot het scherm ten minste drie lengtes van de diagonaal moet zijn. Dit betekent echter niet dat het verboden is om van een kleinere of grotere afstand naar het scherm te kijken. Maar probeer het eens, en u zult zien dat de meest comfortabele houding aan de regel zal voldoen.

Stap 4

Moderne panelen zijn uitgerust met alles wat nodig is voor aansluiting op verschillende signaalzendende en informatiedragende apparaten. Zorg er bij het kiezen echter voor dat het paneel is uitgerust met voldoende HDMI- en USB-poorten en een ingang heeft voor het aansluiten van een audiosysteem en hoofdtelefoon. Hoe meer aansluitpoorten er beschikbaar zijn, hoe meer apparaten je tegelijkertijd kunt aansluiten. Bijvoorbeeld een speler en gameconsole, een audiosysteem en een USB-opslagapparaat.

Stap 5

Het paneel moet zo worden geplaatst dat de kijker zich niet ongemakkelijk voelt. Ga in een comfortabele houding op de bank of stoel zitten zonder je hoofd of ogen op te tillen. Onthoud waar u het scherm wilt hebben. Doorgaans is de optimale schermplaatsingshoogte 0,8-1 m van de vloer tot de onderkant. Plaats het paneel niet te dicht bij een muur of meubel, want aan de achterkant bevinden zich ventilatieroosters om voor voldoende circulatie van de koellucht te zorgen. Hang het paneel ook niet voor een felle lichtbron (raam of balkon) of in de buurt van een warmtebron (verwarmingsradiatoren of open haard). Er moet een stopcontact en antennekabel van voldoende lengte (voor de tv) in de buurt van de locatie zijn.

Stap 6

Om het paneel te monteren, dient u een draai- en kantelbeugel aan te schaffen. Neem contact op met uw winkelier voor het juiste model op basis van uw schermgrootte en paneelgewicht. Hang het paneel niet aan een gipskartonwand. De beugel moet stevig aan de muur worden bevestigd voor een stevige bevestiging. Voordat u de beugel bevestigt, moet u ervoor zorgen dat wanneer u het scherm draait, de draden niet strak staan en dat alle bedieningsknoppen toegankelijk blijven.

Aanbevolen: