Een E-book Kiezen Uit Verschillende Suggesties

Een E-book Kiezen Uit Verschillende Suggesties
Een E-book Kiezen Uit Verschillende Suggesties

Video: Een E-book Kiezen Uit Verschillende Suggesties

Video: Een E-book Kiezen Uit Verschillende Suggesties
Video: What Is An eBook? BookBaby Explains eBooks & Self-Publishing eBooks 2024, April
Anonim

Een e-book is een onmisbaar gadget voor boekenliefhebbers. Natuurlijk heeft ze niet de charme van een papieren boek, afgesloten met het ongehaast omslaan van levende pagina's die naar verhalen ruiken. Maar je kunt wel een hele bibliotheek met gratis boeken bij je dragen.

Een e-book kiezen uit verschillende suggesties
Een e-book kiezen uit verschillende suggesties

Waarom een e-reader en geen smartphone of tablet? Omdat andere apparaten het gezichtsvermogen zwaar belasten. Bovendien gaat het e-book lang mee, plus handiger navigeren.

Schermtypes: LCD en E-ink. LCD - liquid crystal display, het voordeel is een helder, helder beeld. Maar het scherm gloeit en flikkert, waardoor de ogen moe worden. Daarom zullen we ons concentreren op het type E-ink-display - het zogenaamde "elektronisch papier" of "elektronische inkt". Dit is een imitatie van een regulier gedrukt boek. Het scherm bestaat uit microcapsules gevuld met witte en zwarte korrels. De oude generatie E-ink-displays hebben een minpuntje - de kleuren zijn niet zo verzadigd, het zwart is niet te fel, het wit heeft een grijsachtige tint. Daarom is er een speciale indicator "grijstinten" - deze moet 8 of 16 tinten zijn, niet lager. De nieuwste generatie E-ink-displays is Vizplex.

Het display kan ook zwart-wit en kleur zijn. Een zwart-witscherm is voldoende om boeken te lezen, maar een kleurenscherm is vereist om foto's en video's te bekijken.

De grootte van de lezer hangt uitsluitend af van uw voorkeur. Het is handiger om vanaf een groot scherm te lezen, maar tegelijkertijd is het boek zwaarder en heeft het meer stroomverbruik. Bovendien past hij niet in een kleine handtas. De optimale grootte wordt beschouwd als een scherm met een diagonaal van 6 inch of 15,24 cm (één inch is gelijk aan 2,54 cm).

De schermresolutie (dots per inch) is afhankelijk van de grootte van het scherm. Hoe hoger de indicator, hoe beter de beeldkwaliteit. Voor een formaat van 5-6 inch is de optimale resolutie 600 * 800 pixels.

Let op de ondersteuning voor bestandsformaten. Een van de meest populaire bestandsformaten op de websites van Russischtalige bibliotheken is het FB2-formaat - het converteert elektronische versies van boeken naar XML-documenten.

Daarnaast hebben e-books extra opties: touchscreen - pagina's omslaan door op het scherm zelf te drukken, ingebouwde achtergrondverlichting voor lezen in het donker, speler, voicerecorder, etc.

Aanbevolen: