Wat Is Wap En Gprs

Inhoudsopgave:

Wat Is Wap En Gprs
Wat Is Wap En Gprs

Video: Wat Is Wap En Gprs

Video: Wat Is Wap En Gprs
Video: GPRS setting 2024, Mei
Anonim

WAP en GPRS zijn concepten die verwijzen naar draadloze datatransmissietechnologie en worden gebruikt in mobiele telefoons en smartphones. Deze standaarden leidden tot de ontwikkeling van snellere informatie-uitwisselingstechnologieën, met behulp waarvan het mogelijk werd om hogere downloadsnelheden te bereiken.

Wat is wap en gprs
Wat is wap en gprs

WAP

WAP is een afkorting voor Wireless Application Protocol, wat zich vertaalt naar "Wireless Access Protocol". Het doel van de technologie was om de mogelijkheid te realiseren om gegevens op mobiele apparaten te verzenden en als gevolg daarvan de mogelijkheid te creëren om toegang te krijgen tot internet om pagina's te bekijken en informatie te downloaden. WAP fungeert als een manier om toegang te krijgen tot het World Wide Web en om website-inhoud op het kleine scherm van de telefoon weer te geven. De technologie is volledig mobiel en is ontstaan vanwege de onmogelijkheid van de vorige generatie mobiele telefoons om WEB-pagina's volledig weer te geven.

WAP is gemaakt voor GSM-telefoons en werd ook gebruikt op PDA's, sommige pagers en de eerste smartphones. Tegenwoordig brengen sommige fabrikanten nog steeds modellen uit die deze technologie gebruiken, en mobiele operators schorten de WAP-service niet op.

Om WAP-pagina's op telefoons weer te geven, werden aangepaste browsers geïnstalleerd en werden mobiele versies van webpagina's gemaakt in WML (niet-gekleurde inhoud) en xHTML (draagbare HTML).

GPRS

GPRS staat voor General Packet Radio Service. Het is een alternatieve mobiele technologie geworden voor pakketgegevensoverdracht via een radiokanaal. GPRS was de eerste stap in de evolutie van de EDGE-standaard, die dankzij de hogere downloadsnelheid sneller en efficiënter is geworden. In tegenstelling tot GSM-netwerken maakte GPRS het mogelijk om gegevens uit te wisselen, die onder ideale omstandigheden de informatieoverdrachtssnelheid via GSM 12 keer overtroffen. De maximale snelheid van 115 kbps is ideaal, maar praktisch niet haalbaar in de praktijk. De gebruikelijke snelheid voor GPRS-netwerken is 20-40 kbps.

GPRS wordt gebruikt voor mobiele internettoegang en het downloaden van mobiele inhoud. Tegelijkertijd wordt elke gebruiker in rekening gebracht op basis van de hoeveelheid gegevens die op internet is ontvangen, en niet op basis van de tijd die op het netwerk is doorgebracht, zoals dit is geïmplementeerd in WAP. Via GPRS is het downloaden van gadget-georiënteerde WAP-pagina's beschikbaar. Een GPRS-telefoon kan worden aangesloten op een laptop of computer om downloadsnelheden te verkrijgen die vergelijkbaar zijn met die van een conventioneel modem. Met GPRS-technologie kunt u e-mail, webpagina's bekijken, instant messaging-diensten en andere programma's gebruiken om op internet te werken.

Aanbevolen: